Fredag 29. mars 2024 kl. 3.36

Devil May Care-forfatter ønsker filmatisering
Utsnitt fra salgsbrosjyre fra Schibsted Forlag, med informasjon om Devil May Care (I djevelens tjeneste) og bilde av forfatter Sebastian Faulks.


Sebastian Faulks håper fortsatt at EON Productions vil vurdere å filme Devil May Care.

Et av ryktene vedrørende Bond 23 (2011) er at handlingen skal utspille seg blant annet i Midt-Østen og fokusere på narkotikatrafikken derfra.

Dette er, foruten å være et høyaktuelt samfunnsmessig viktig tema, også et emne som Ian Fleming fokuserte på, bl.a. i romanen Live And Let Die.

Og nettopp Ian Flemings jubileumsromanen Devil May Care har samme fokus på narkotikaens svøper. Ifølge den britiske avisen Evening Standard sier forfatteren av boken, Sebastian Faulks, igjen at han ønsker at den blir filmatisert.

– Man lever i håpet, sier Faulks til avisen. – Daniel Craig er en god Bond, men jeg synes det var litt for mye løping og hopping rundt i den siste filmen og ikke noe romanse. Det er på tide å bringe det tilbake.

EON Productions har tidligere avvist at Devil May Care kan egne seg for filmatisering, fordi handlingen utspiller seg på 60-tallet. Til dette svarte Faulks at siden filmskaperne oppdaterte Casino Royale fra 50-tallet, så må det la seg gjøre å flytte handlingen i Devil May Care fra 60-tallet. EON Productions har nemlig gjentatte ganger understreket at de lager Bond-filmer som utspiller seg i «nuet». Noen retro-Bond-filmer, med handling fra den kalde krigen på 60-tallet, må vi derfor foreløpig se langt etter. Men, man skal aldri si aldri … Det kan skje, en gang i fremtiden, hvor de som bestemmer over filmserien enten har endret mening eller hvis ansvarsfulle jobber er overtatt av andre mennesker med makt.

JB / 20.07.2009