Onsdag 24. april 2024 kl. 16.43

David Arnold + Shirley Bassey = Sant
Shirley Bassey og David Arnold i studio. Foto: www.dameshirleybassey.com


Et unikt musikalsk samarbeid er i gang.

Vokalisten som fremfor noen ga Bond-melodiene sitt kraftfulle uttrykk, og som er den som har sunget flest av dem, er i søkelyset igjen. Dame Shirley Bassey (72) har skrevet en ny platekontrakt med Geffen Records, verdt visstnok 500.000 GBP. Og mannen bak produsentspakene er ingen ringere enn komponist David Arnold, ikke minst kjent for de fem siste Bond-soundtrackene.

Det skal være snakk om nye, moderne melodier som Bassey skal fremføre, i henhold til britiske avisrapporter.

Albumet skal utgis allerede november 2009 og inneholder tolv melodier.

Shirley Bassey sang i alt tre James Bond tittelmelodier (alle skrevet av John Barry), for filmene Goldfinger, Diamonds Are Forever og Moonraker.

Ifølge David Arnold «er det en hel generasjon ute der som aldri har sittet foran en slik fantastisk sangerinne som Dame Shirley Bassey, og opplevd kraften og engasjementet hun har».

– Det er ikke så mange virkelig store sangere i verden og Dame Shirley Bassey er en av dem. Hun er fortsatt her, fortsatt relevant og fortsatt ganske så briliant, sier Arnold.

Albumet, hvis tittel ikke er kjent, er Basseys første studioalbum på over ett tiår. Hun har ifølge sin offisielle hjemmeside solgt over 135 million plater. I 1999 ble hun utnevnt til DBE (Dame of the British Empire).

For mer informasjon:

dameshirleybassey.com

Se indeks-oppføringen for David Arnold her.

JB / 02.07.2009