Fredag 29. mars 2024 kl. 3.29

Hollywood-film om Ian Fleming
Ian Fleming i karakteristisk positur med sigaretten i hånden.


Filmen burde selvsagt ha vært klar til årets 100-års jubileum for hans fødsel, men nå kan det bli Hollywood-film om Bondskaper Ian Fleming.

Det har vært laget filmer om Ian Fleming og hans liv tidligere, faktisk hele tre stykker.

Men disse har alle vært britiske, hatt et dokumentarfilmpreg, og aldri vært storslagne produksjoner som fikk folk til å flokke til kinoene.

Nå rapporterer The Los Angeles Times at et nytt filmmanus, med den enkle (og syns vi, gode) tittelen Fleming er overtatt av Leonardo DiCaprios produksjonsselskap, Appian Way. Manuset er skrevet av Damian Stevenson, og filmprosjektet har vært under vurdering i filmbyen siden 2005, skriver CommanderBond.net. Da solgte Damian Stevenson manuset til Fleming til studioet Warner Bros.

– Filmen kommer til å bli veldig forskjellig fra Bondfilmene, sier produsent Andrew Lazar til The Los Angeles Times.

– Det er mange måter å gripe an denne type biografiske filmer, men vi forsøker ikke å etterligne en Bondfilm. Det er fascinerende at Ian Flemings liv ga liv til James Bond-karakteren.

Damian Stevenson mener Fleming er den ekte James Bond, og påpeker at i England er naturlig nok forfatterens virkelige liv bedre kjent enn i USA. – Her er det ingen som vet at M var basert på en ekte person, og at Miss Moneypenny også var det.

Ifølge The Los Angeles Times skal den siste versjonen av filmmanuset starte rett før Flemings bryllup til Ann Geraldine Mary Fleming, og påfølgende publikasjon av debutromanen Casino Royale.

Deretter følger manuset han gjennom 50– og 60–årene, inntil hans død 12. august i 1964, da han var 56 år gammel. Det blir flere såkalte «flashbacks» til Flemings år som journalist og hans arbeid i etterretningstjenesten under den andre verdenskrig.

Nå skal visstnok DiCaprio endre manuset sammen med en annen manusforfatter, en helt typisk og ordinær prosess i Hollywood. Om DiCaprio selv vurderer å spille Fleming er ikke kjent, og bare gjenstand for spekulasjoner.

JB / 16.05.2008