Fredag 29. mars 2024 kl. 11.25

Biografier om Connery og Moore
Portettbilde i studio av Sean Connery fra Dr. No.


Fra egen munn. I år kommer biografier om de to største Bond-skuespillerne.

Sean Connerys bok, Being A Scot, utgis i England 25. august, mens Roger Moores biografi, My Word Is My Bond, utgis i oktober, melder Commanderbond.net.

My Word Is My Bond utgis også i norsk utgave, av Aschehoug Forlag, bekrefter forlaget overfor JAMESBOND.no i dag. Norsk releasedato og pris er ikke avklart ennå, forteller forlaget. Vi kommer tilbake med flere detaljer senere i år, når ting er avklart.

Mens Moore-boken er en offisiell biografi, er Connery-boken ikke formelt en biografi.

Likefullt er det en samling av godkjente tekster av Sir Sean Connery, som ikke ønsket at alle aspekt av hans liv skulle omskrives i en offisiell biografi, og dermed sa nei til å lansere boken som nettopp det..

I alle tilfelle blir begge bøkene en begivenhet. Endelig får fans av begge skuespillerne, og James Bond-fans i sær, sjansen til å høre med deres egne ord hvordan de opplevde filmserien og sirkuset det medførte.

Muligheten til å få vite tidligere ukjente historier og detaljer fra innspillingene vil nok også friste mange lesere.

25. august i år fyller Sean Connery 78 år, og det er altså da hans bok utgis av forlaget Weidenfeld.

Opprinnelig hadde Connery en avtale med forlaget HarperCollins om en biografi. Den skulle utgis i 2005, men Connery trakk seg på grunn av vegring for å snakke om alle aspekt av livet sitt. Senere fikk et annet forlag Connery på andre tanker, mot at boken fikk en annen vinkel. Nå kalles det en «intensely personal account». Boken vil også inneholde hundrevis av tidligere upubliserte bilder og illustrasjoner.

JB / 20.01.2008 Sist oppdatert: 21.01.08 kl. 10:38