Torsdag 18. april 2024 kl. 15.5

Gylne øyeblikk med gulljenta
Jill Masterson (Shirley Eaton) er en ikonisk filmfigur i Goldfinger.


LONDON: Hun er blitt noen år eldre, men Shirley Eaton vil alltid være «the golden girl»!

– Dagens Bond-jenter er ikke så glamorøse som de var på 60-tallet, slår ikoniske Shirley fast, mens hun mimrer rundt gamle dager.

Shirley Eaton var allerede en av Englands «hotteste» skuespillere da hun i 1964 fikk sitt livs sjanse, til å spille en av «Bond-babene» i den tredje filmen i serien, «Goldfinger».

– Jeg visste at rollen var viktig, og jeg var veldig oppsatt på å få den, men lite ante jeg dengang, at jeg i dag, 35 år senere, fortsatt er husket for disse fem minuttene på lerrettet. Det er forbløffende, sier Shirley Eaton.

JB møtte henne under samlemessen Collect 99 på Wembley Exhibition Centre i London.

Eaton hadde med seg sin dengang nye biografi, «Golden Girl». Det er en meget interessant bok som vil forbløffe alle som tror at hun «bare» har rollen i «Gold-finger» å takke
Shirley Eaton i 1999. Foto: John Berge
for sin berømmelse - og som er anmeldt i utgave

#2•2000 av James Bond-magasinet.

GULLENDE BRA

Som Bond-fansen vet, var Shirley Eatons rolle i «Goldfinger» kort, men svært minneverdig. Hun spilte Jill Masterson, kjæresten til Auric Goldfinger. Når James Bond (Sean Connery) oppdager henne, er hun opptatt med å gi Goldfinger beskjeder via radiosignaler. Scenen viser at Goldfinger sitter ved bassengkanten og spiller kort. Men han fusker - og får hjelp av Jill, som ser på det hele med kikkert fra en veranda ovenfor. Hun gir Goldfinger beskjed om motstanderens kort, men Bond setter en stopper for geskjeften. Jill faller for agentens sjarm, og de ender i sengen. Etter elskoven blir Bond slått ned av Oddjob, og når han våkner, finner han Jill liggende på sengen - død og malt i gull.

I selvbiografien forteller Shirley i detalj om hvordan det var å spille inn scenen. Ettersom gullmalingen kunne være skadelig, var det hele relativt kjapt unnagjort. Scenen ble spilt inn i løpet av en time. Siden tok hun på malingen for PR-fotograferingen.

VISSTE DU DETTE?

Det er ikke Shirley Eatons kropp og ansikt som er på hovedplakaten for «Goldfinger», heller ikke i åpningssekvensen. Produsentene brukte kroppen til en annen skuespiller, Margaret Nolan, som spiller Ample Dink i filmen.

Shirley Eaton ble i likhet med mange andre Bond-skuespilllere i de første filmene dubbet.

Etter premieren i 1964 saksøkte Shirley Eaton Bond-produsentene fordi de, etter hennes mening, ikke oppfylte kontrakten med hensyn til opplistingen på filmplakaten.

JB / 01.02.2000 Sist oppdatert: 10.11.06 kl. 03:47