Fredag 19. april 2024 kl. 1.16

Her er omslaget på Devil May Care
Devil May Care.


Den nye James Bond-romanen Devil May Care utgis 28. mai 2008.

Sebastian Faulks har skrevet den første nye James Bond-romanen på flere år. Ikke siden Raymond Bensons The Man With The Red Tatoo (2002) er det laget en ny offisiell roman. Men nå er Bond tilbake – i sin originale, litterære form.

Og Faulks går tilbake til den klassiske Bond på mange vis i Devil May Care.

Forlaget lover at han «skriver som Ian Fleming», dvs. både i stil, plotoppbygging og ikke minst er Bond i den nye romanen plassert i den kalde krigens, og dermed, sin egen samtid. Altså ikke noe forsøk på å oppdatere Bond, og la ham leve på 00-tallet. Dette applauderes av mang en Bond-fan, og det er en drøm at også filmserien skal ta oss tilbake til 60-tallet.

Denne uken ble omslaget til romanen Devil May Care offentliggjort. Det er modellen Tuuli Shipster som har fått æren av å pryde omslaget i naken fasong, fotografert av Kevin Summers. Hun er bare ett av elementene på omslaget. «Håret» hennes er en blodrød blomst, mot en svart bakgrunn. Omslaget er ifølge en pressemelding fra Ian Fleming Publications laget av det velrenomerte designbyrået The Partners, tidligere kjent for å ha jobbet med kvalitetsmerker som Jaguar, Harrods, BBC og The National Gallery.

«Det er en ære å få bli en liten del av Bonds rike visuelle historie. Bond er sex, intriger og vold. Vi ville fange det og gi en subtil hilsen til de ikoniske Bond-bildene fra gamle dager,» sier Jack Renwick i The Partners.

I 2008 skal Ian Flemings 100-års jubileum feires. Den nye Bond-romanen blir en viktig del av feiringen, men det blir også flere andre godbiter. Det kommer en stor utstilling om Ian Fleming på The Imperial War Museum i London og det britiske postvesenet, Royal Mail, utgir egne James Bond-frimerker.

PS: Vi kommer tilbake med mer informasjon om Fleming-utstillingen så snart det er klart, og satser på å få arrangert en fellestur – sannsynligvis i mai 2008 - for norske James Bond-fans, om interessen er stor nok for det! Vennligst kontakt undertegnede for å melde din eventuelle interesse allerede nå.

Ian Flemings 100-års jubileum skal feires i hele 2008. Følg med her på JAMESBOND.no for de ferskeste nyhetene om denne store begivenheten!

MER INFO?

Les om Devil May Care i det omfattende bokindekset her her på JAMESBOND.no.

JB / 04.12.2007