Tirsdag 16. april 2024 kl. 12.30

Bond 25: Danny Boyle skal regissere og Universal skal distribuere
Daniel Craig som James Bond på plakaten for SPECTRE (2015). Foto: MGM/SONY/EON


Det ble Universal Pictures som fikk de internasjonale kinodistribusjonsrettighetene for neste James Bond-film. Og Danny Boyle er regissøren.

Det bekrefter EON Productions’ Michael G. Wilson og Barbara Broccoli i en pressemelding.

De sier også:

«Vi er svært glade for å annonsere at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle skal regissere Daniel Craig i hans femte film som James Bond, i den 25. filmen i serien.»

«Sammen med våre partnere i MGM er vi begeistret over at Universal blir vår internasjonale distributør.»

I USA skal MGM distribuere filmen, noe MGM ikke har gjort med Bond-filmer siden Die Another Day i 2002. MGM har denne gang Annapurna Pictures som distribusjonspartner.

I alle disse årene, frem til nå, har Sony Pictures vært distributøren av Bond-filmene.

Innspillingen av filmen, som før en offisiell tittel annonseres bare kalles Bond 25, skal starte 3. desember 2018, og lanseringsdatoene er satt til 25. oktober i 2019 i Storbritannia (og tør vi gjette også Norge), og 8. november 2019 i USA.

Ettersom det er Universal som har fått rettighetene utenfor USA, betyr det at Universal og Paramounts internasjonale kinoselskap, United International Pictures, skal stå for lanseringen også i Norge, mens det er Universal Sony Home Entertainment som våren 2020 skal lansere filmen på fysisk. De digitale videorettighetene og TV-salget skjer via MGM.

En «liksom»-poster, høyst uoffisiell, for Bond 25.

Om Bond 25 vet vi ellers at manuset er skrevet av John Hodge, og at manuset som var skrevet først, av Neal Purvis og Robert Wade, er lagt til side.

Det var The Daily Mail som 9. mars 2018 først meldte at Daniel Craig jobbet hardt for å Danny Boyle som regissør av den neste Bond-filmen.

John Hodge og Danny Boyle presenterte sine tanker om filmen for EON Productions, og konseptet deres falt i smak. Duoen skrev blant annet de to Trainspotting-filmene sammen.

Danny Boyle har allerede vært involvert i Bond-serien, med hans vesle åpningsfilm for London-olympiaden i 2012, med James Bond og den britiske dronningen.

Daniel Craig har spilt Bond i Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) og SPECTRE (2015).

Ifølge rapportene er Craig svært entusiastisk med hensyn til at Danny Boyle har sagt ja, og liker at Boyle har en helt annerledes idé enn den opprinnelige.

Men først skal Boyle lage filmen All You Need Is Love, bygget rundt Beatles-sanger om en musiker som strever med karrieren. Den skal filmes nå, sommeren 2017.

Så er planen at arbeidet med Bond 25 kan starte umiddelbart.

Danny Boyle (61) er foruten Trainspotting kjent for blant annet 28 Days Later, Slumdog Millionaire (hvor han fikk Oscar for beste regi), The Beach, Millions, Sunshine, 127 Hours, Shallow Grave og Steve Jobs.JB / 25.05.2018 Sist oppdatert: 14.06.18 kl. 21:55