Tirsdag 16. april 2024 kl. 20.6

Nye rykter: Daniel Craig klar for Bond 25
Daniel Craig spilte James Bond for fjerde gang i Spectre (2015). Foto: MGM/SONY/EON


Nok en gang går ryktebørsen om Bond 25, den neste Bond-filmen som ingen egentlig vet noe sikkert om.

Lørdag den 08.07 klokken 22.30 på kvelden publiserer den britiske tabloidavisen «Mirror» en nyhetssak om at Daniel Craig skal ha bestemt seg, og er klar for å spille James Bond i én film til.

Den påfølgende søndagen og mandagen legger flere større og anerkjente medier ut den samme nyheten og henviser til «Mirror»-artikkelen.

Og ikke nok med. «Mirror»-journalist Sharon Feinstein hevder også at Adele skal være klar til å spille inn sin andre tittellåt for den offisielle filmserien, da Bond-produsent Barbara Broccoli skal være «fast bestemt» på å få henne til å ta oppdraget. Dette skal være til tross for at Adele nylig har skadet stemmebåndet og avlyste to av konsertene på sin verdensturné. Barbara Broccoli skal visstnok ha klart å overbevise artisten. For Bond-fans er dette store nyheter.

Ifølge den britiske avisen sier Barbara Broccoli at de har sikret seg Craig til Bond 25 og kan starte innspillingen i 2018, og vil bli en suksess. Journalist Feinstein har angivelig en ikke navngitt kilde som skal være involvert i «prosjektet». Kilden hevder at Craigs kone Rachel Weisz også er med på avgjørelsen om at Craig kan være borte i rundt et år på grunn av innspilling.

Manusforfatter John Logan, som var på å skrive manuset til de to foregående Bond-filmene, skal også være med på «prosjektet», som de kaller det i tabloidavisen.

Den uavhengige James Bond-bloggen «The Spy Command» er imidlertid ikke helt overbevist om «Mirror»-nyhetenes troverdighet.

Deres vinkling, som vi i jamesbond.no deler, er rettet mot hva som skiller denne såkalte nyheten og en artikkel som ble publisert i april i år på nettsiden pagesix.com..

Da hadde visstnok EON-medeier og produsent Barbara Broccoli så godt som overbevist Craig til å returnere til smokingen og Walther PPK’en.

Konklusjonen er i bunn og grunn at forskjellen på april-artikkelen og den siste er forsvinnende liten. «Mirror»-journalisten gis lite anerkjennelse for sin vinkling, at alt i artikkelen er like håndfast som kvikksand, og full av ting å stille undrende spørsmål til.

Bond-bloggen sabler også ned delen av artikkelen hvor det står at det er konsensus i Bond-kontorene om at de ønsker å fortsette med Craig som Bond. Bloggforfatteren stiller seg undrende til dette, og undres over om det har vært avstemning. For det er vel Barbara Broccoli som sitter med all makt på dette området til syvende og sist. Det har i det minste regissør Sam Mendes tidligere uttalt.

Og hvorfor skulle Adele signere noe eller komme til enighet med Bond-produsentene nå som hun har skadet stemmebåndet sitt? Til en film som ikke er offisielt annonsert, uten regissør og premieredato. Det rimer ikke (no pun intended).

Og avslutningsvis til manusforfatter John Logan. Hans utkast til Spectre (2015) ble veid og funnet for lett, som resulterte i at den etablerte manusforfatterduoen Robert Wade og Neal Purvis ble hentet tilbake for å rette opp. Dette med Logan er ganske oppsiktsvekkende, da returen til Purvis og Wade til Bond 25en av svært få nyheter som har blitt offisielt bekreftet. Det var i mars i år.

Undertegnedes mening er å ta det med ro og ikke ta noe som bekreftet før det faktisk kommer fra offisielt hold.

Og nettopp av den grunn er vi varsomme med å rapportere «for god fisk» alle disse ryktebaserte nyhetene, uten at det er solid grunnlag for artiklene.

Uansett: «James Bond will return».

Joakim Rekaa / 10.07.2017 Sist oppdatert: 11.07.17 kl. 09:05