Fredag 29. mars 2024 kl. 6.32

Bond 25 ut på anbud
James Bond (Daniel Craig) poserer. Dette er det aller første bildet som ble vist av Daniel Craig i rollen.


Fem filmstudioer har meldt seg i kampen om produksjons- og distribusjonsrettighetene til den neste offisielle James Bond-filmen.

20.04.2017 meldte The New York Times at hele fem filmstudioer nå frir til EON Productions og MGM studios om retten til å gi ut Bond 25.

EON og MGM tilbyr, ifølge den amerikanske storavisen, kun en énfilmsavtale.

Sony Pictures som har lansert de fire siste Bond-filmene (m.a.o. alle med Daniel Craig), er et av studioene som er med i kampen om å gi ut neste 007-eventyr. De fire andre er Warner Bros., Universal, 20th Century Fox og det nokså ukjente studioet Annapurna.

Andre større studioer som som Disney og Paramount Pictures, som har sikret seg store blockbustere og filmserier de senere årene, er ikke med i anbudsrunden.

Siden dette kun er en énfilmsavtale kan det tyde på at EON og MGM legger hovedinnsatsen i å få Daniel Craig tilbake til å spille Bond én siste gang, for deretter å ha alle muligheter åpne senere.

Slik filmmarkedet er i dag er det nesten et «krav» at storfilmer som James Bond må tjene inn rundt milliarden, spesielt etter inntjeningsmilepælen som Skyfall (2012) satt.

For oss fansen er det godt nytt å høre litt mer lovende nyheter, men mest sannsynlig er langt fram til en pressekonferanse med «cast and crew» på Pinewood Studios.

Prosessen som nå går i gang med å finne det ene studioet å samarbeide med kan bli tidkrevende. Deretter kommer arbeidet med casting, locations og så videre.

Én ting er sikkert: «James Bond will return».

Joakim Rekaa / 21.04.2017 Sist oppdatert: 22.04.17 kl. 00:04