Søndag 26. mars 2023 kl. 20.0

Fire James Bond-piker til Oslo
THUNDERBALL-PIKE: Slåsskamp i sigøynerleiren. Vida (øverst) spilles av Aliza Gur, mens Zora spilles av Martine Beswick. Beswick gjester Oslo 1. september 2016.


Fire skuespillere som har spilt James Bond-piker gjester Oslo i anledning OHMSS-arrangementet.

Anledningen er premieren på den restaurerte versjonen av On Her Majesty's Secret Service, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Visningen av
NORSK FANMØTE: Alexander Hagen og Caroline Munro under et møte på Pinewood.
filmen skjer 1. september på Vika Kino i Oslo, hvor alle de fire Bond-pikene og selveste George Lazenby blir å se på den røde løperen.

Bond-Pinene er disse:

• Martine Beswick (From Russia with Love og Thunderball)

• Caroline Munro (The Spy Who Loved Me, 1977)

• Maryam d’Abo (The Living Daylights, 1987).

• Serena Scott Thomas (The World Is Not Enough, 1999)

«Disse skuespillerne har spilt minneverdige karakterer i det som er filmhistoriens lengstlevende filmserie. Det er derfor en stor begivenhet at de nå kommer til Oslo», sier initiatvtakerne Morten Steingrimsen, Odd Kalsnes og Øyvind Asbjørnsen i en felles uttalelse.

Til arrangementet 1. september kommer det Bond-fans fra hele verden: Brasil, Storbritannia, Sverige, Danmark, Canada, Belgia til USA, heter det videre.

Vi sakser videre fra pressemeldingen …

Bonds medhjelper

Martine Beswick er en av svært få skuespillere som har medvirket i to Bond-filmer.
1987: Maryam d’Abo spilte i The Living Daylights.
I «From Russia with Love» (1963) gjorde hun seg bemerket som sigøynerpike. Noen år senere kapret hun rollen som Bonds medhjelper Paula Caplan i «Thunderball» (1965). Deretter var hun å se i klassikeren «One Million Years B.C.» (1966), hvor hun spilte mot et annet sexsymbol på 1960-tallet - Raquel Welch. Hun fortsatte å gjøre et stort antall roller innen forskjellige sjangre, deriblant spaghetti-westernfilmen «A Bullet for the General» (1966). Det ble også roller i TV-serier som «Hart to Hart», «Fantasy Island» og «Falcon Crest».

En farlig helikopterpilot

Caroline Munro spiller den vakre, men farlige, helikopterpiloten Naomi i Roger Moore-klassikeren «The Spy Who Loved Me» (1977). Hun hadde også en mindre rolle i den uofisielle Bond-filmen «Casino Royale» (1967), av mange regnet som en forløper til Austin Powers-filmene. Munro er kjent for en rekke kultfilmer. Blant filmene på CV-en finner vi «The Golden Voyage of Sinbad» (1977), «Starcrash» (1978) og «Maniac» (1980).

We have nothing to declare… Just this cello!

Maryam d’Abo har spilt i en rekke filmer og TV-serier over hele verden. Men det er som den tsjekkoslovakiske cellisten og snikskytteren Kara Milovy i «The Living Daylights» (1987) hun huskes best for. En av de mest kjente scenene
Serena Scott Thomas spilte Dr. Molly Warmflash i The World Is Not Enough (1999).
fra filmen er en actionsekvens, hvor Bond og Milovy bruker cellokassen som akebrett for å unnslippene soldater. Rollen som Milovy markerte et skille i Bond-sammenheng ved at hun ikke var noen typisk bimbo. D’Abo har siden den gang latt seg fascinere av kvinnelige karakterene i Bond-universet. Hun var medforfatter på boken « Bond Girls Are Forever». Senere regisserte hun en film ved samme navn, hvor hun intervjuer alle Bond-pikene. For tiden jobber hun med sitt drømmeprosjekt, en filmatisering av Henrik Ibsens «Hedda Gabler».

Fra prinsesse Diana til 007

Den engelske skuespilleren Serena Scott Thomas (søsteren til Kristin Scott Thomas) gjorde seg bemerket som Bond-piken med det karakteristiske navnet Dr. Molly Warmflash i «The World Is Not Enough» (1999). I filmen er hun en MI6-ansatt lege som behandler agent 007 etter at han har forstuet armen. Behandlingen går ikke helt etter planen, og Bond klarer å forføre henne.

Foruten rollen som Bond-pike har Scott Thomas jobbet på et stort antall filmer. Blant filmene finner vi Bruce Willis-thrilleren «Hostage» (2005) og Paul Thomas Andersons Oscar-nominerte «Inherent Vice» (2014), hvor hun spilte mot Joaquin Phoenix. I tillegg har gjort opptredener i suksessrike TV-serier som «Nip/Tuck», «Rizzoli & Isles» og «N.C.I.S.». I filmen «Diana: Her True Story» (1993) gestaltet hun rollen som Diana, prinsessen av Wales.

Basert på en pressemelding.

PM / 30.08.2016