Fredag 29. mars 2024 kl. 14.29

George Lazenby kommer til Norge
Diana Rigg og George Lazenby i en romantisk scene fra On Her Majesty's Secret Service.


James Bond-entusiast slår til med nok et 007-arrangement. I år er selveste George Lazenby invitert til Oslo.

Tidligere har arrangør Morten Steingrimsen feiret Goldfinger (1964) med et tilsvarende gallaarrangement (i 2014) og Bond-pikene i 2015.

Årets arrangement,
James Bond (George Lazenby) i aksjon på Piz Gloria.
som skjer 1. september 2016, finner som de forrige sted på Vika Kino (tidligere Kino Victoria) i Oslo.

Billettene er nå lagt ut til salgs og koster 1.995 kroner per stykk.

For dette får man fingermat og champagne, for så å se On Her Majesty's Secret Service (1969) i 4K-kvalitet, og så en spørsmål- og svarseanse med stjernen selv, som nå er 76 år gammel. (Han fyller 77 år den 5. september 2016.) Publikum får også se utdrag fra den nye dokumentaren «This Never Happened to the Other Fella» (2016).

Etter det hele blir det fest med DJ Marianne Jemtegård i aksjon.

Det loves også at Bond-piker vil «kaste glans på den røde løperen» og at den britiske Bond-skredderen Anthony Sinclair kommer og syr en helt ny smoking til George Lazenby.

«Jeg ser frem til å besøke Norge på dette
Tidligere møte med norske fans: Espen Nylend, George Lazenby og Pål Nylend under Fanfest som ble arrangert i London Film Museum 24. og 25. april 2010.
helt spesielle eventet. Jeg jobbet tett med den norske skuespilleren Julie Ege på filmen og derfor blir det spennende å presentere den nyrestaurerte filmen for et norsk publikum», sier Lazenby ifølge pressemeldingen.

Det er første gang at George Lazenby besøker Norge, heter det videre.

«Flere personer har vært på månen enn de seks skuespillere som har spilt agent 007. Det sier noe om hvor unik denne ikoniske rollen er. Vi er svært glade for at Lazenby velger å komme til Norge», sier initiativtakerne Morten Steingrimsen, Odd Kalsnes og Øyvind Asbjørnsen i en felles uttalelse.

«Med gallavisningen 1. september ønsker vi å hedre Lazenby og On Her Majesty's Secret Service, en av filmhistoriens fremste actionfilmer. Lazenby gjorde en god innsats som agent 007. Han portretterte en Bond som ikke bare er elegant og energisk, men også sårbar. Faktisk ble Lazenby nominert til Golden Globe for Beste nykomme»r, sier initiativtakerne.

Videre heter det at «det er et non-profit arrangement som blant annet er muliggjort takket være partnere som PrivatMegleren, Autoxo, Dreamline og Schilthorn Cableway.»



JB / 05.07.2016 Sist oppdatert: 06.07.16 kl. 07:55