Fredag 29. mars 2024 kl. 12.14

Ingen bonusdisc på nordisk Bond-boks
Menyen på bonusdiscen i den nye boksen The Ultimate James Bond Collection – som ikke finnes i den nordiske utgaven. Foto: Geir Olav Colbjørnsen.


Den nye Blu-ray-boksen med James Bond-filmene har ikke bonusdiscen.

Som vi har meldt fra før er heller ikke verken lyd- eller bilde ytterligere restaurert på The Ultimate James Bond Collection. Den etterfølger den første Blu-ray-boksen,
The Ultimate James Bond Collection med bonusdisc og plass til SPECTRE.
Bond 50, fra 2012.

For en samler og Bond-fan er det da – om man ikke er fullstendig kompletist – interessant med hva som er ekstra.

Og det viser seg at den nordiske utgaven mangler bonusdiscen man f.eks. får på den britiske utgaven, som endatil også inneholder en miniversjon av boken 50 Years Of Movie Posters.

Hva man går glipp av er dokumentarene The Shadow of SPECTRE og The Story So Far. Den førstnevnte tar for seg den fiktive historien til SPECTRE, mens den andre dreier seg om de tre første filmene til Daniel Craig.

Den flotte dokumentaren Everything or Nothing er også noe man ikke får med seg. En dokumentar som fra før av kun er utgitt på DVD i Storbritannia, og ikke finnes separat som Blu-ray.

The Ultimate James Bond Collection er inndelt i tre mindre bokser, med årstallene som separator: 1962-1977, 1979–2002 og 2006-2015, som ikke kan bety annet at det også er plass til årets nye film, SPECTRE i boksen. Denne utgis i februar 2016.

I det hele tatt er det en utgivelse som føles som en stor nedtur etter den påkostede og flotte Bond 50-boksen.

Når den nordiske utgaven av boksen i tillegg ikke har det eneste ekstra som gjør den verdt å kjøpe, føles det hele som en stor nedtur.

Ettersom utgiveren SF Norge AS ikke var villige til å sende oss anmeldereksemplar, så måtte vi selv bruke en tusenlapp og kjøpe boksen for å finne ut dette.

Marie Eriksson, Nordic Marketing Manager HE hos SF Home Entertainment, forteller til vårt nettsted at det er MGM som har bestemt konfigurasjonen på den nordiske utgaven.

Selv har vi måtte krype til korset og bestille den britiske utgaven!

JB / 02.12.2015