Torsdag 28. mars 2024 kl. 16.5

Tommelen ned for Sam Smith
Sam Smiths Writing’s On The Wall kan også kjøpes i fysiske formater.


Tittelmelodien til Spectre slår ikke an hos den norske James Bond-fansen.

Sangen ble offentliggjort fredag 25. september 2015 via Spotify, iTunes og andre digitale tjenester. Den kan også bemerkelsesverdig og hyggelig nok kjøpes både som vinyl – en god, gammeldags 7-tommer og en mer «moderne» CD-single.

Foreløpig er det ikke lansert en offisiell video ennå, men den kommer ganske sikkert når filmen nærmer seg.

Vi skal ikke bevege oss inn på noen anmeldelse i tradisjonell forstand i denne artikkelen. Men vi merker oss at Sam Smith har uttalt at han brukte tyve minutter på å skrive sangen. En god melodi trenger ikke ta lang tid, men i dette tilfellet burde han kanskje ventet på neste idé?!

Men «don't take our words for it»!

Etter kommentarene å dømme på våre to Facebook-sider (en lukket her og en åpen her) er ikke norske fans begeistret for Sam Smiths Writing’s On The Wall.

Her er i alle fall noen av kommentarene, inkludert noen få som også er mer positive:

Joakim Krane Bech:

Strykere og blåsere i John Barry-klasse, men ikke noe fan av stemmen til Sam Smith. Liker litt at låta holdes litt nede, nesten som Shirley Basseys Moonraker. Har dog bare hørt låta en gang, må nok høre den flere ganger.

Stephan A. Hergel:

Herregud. Jeg som virkelig gledet meg. Hva er det produsentene tenker med? Joda, strykepartiet er i Bond- land, men resten er for meg forglemmelig sukkersøl. Er ikke sint, bare veldig, veldig skuffet.

Steffen Petersen:

Skuffa! Skikkelig skuffa! Detta var slapt. Når vi endelig skal få gjensyns med superskurkene over alle superskurker hadde filmen virkelig fortjent en bedre låt enn dette lavmælte våset her.

Får bare håpe filmen ikke blir like slapp som låta.

BolgaBom Skotthyllklubb:

Delte meninger her. Og den ser jeg. Det tar 0,7 sek før man hører hva dette dreier seg om. Noen ønsker mer tempo, noen liker ballader. Jeg elsker svulstige pompøse vakre pop-låter med masse falsett. Dette er en JAMES BOND låt. MER enn godkjent her. Skuff! Nei. Da snakker vi Die another day da! Det var krise det! Skikkelig krise!

B.

Andres Halla:

Syns ikke denne er så ille! Liker både låt og vokal, men om den er like god som en "Bond låt"..?..kanskje ikke...Men orkesterarret gir en flott "John Barry følelse" Ikke noen ny klassiker, men helt ok.

John Berge:

Førsteinntrykk: Ekstremt kjedelig! Irriter meg heller (les: Madonnas bidrag eller noen «You Know My Name» eller «Another Way To Die»!) – enn dette … Herregud, for en svak melodi. En ballade som ALDRI «tar av», som aldri løfter seg, som er helt nedpå, og går i femtegiret på flatmark. Gir meg ende over. Man blir jo både depressiv og trøtt! Direkte tragisk!

Joakim Rekaa:

Førsteinntrykk: skuffa! Jeg har hørt flere av Sam Smiths sanger, og gutten kan synge. Men falsetten blir brukt altfor mye i denne utrolig kjedelige balladen. Ikke den absolutt svakeste i serien, men jeg kommer nok aldri til å henge den høyt. Æsj, jeg hadde gleda meg til dette! 😐

Geir Olav Colbjørnsen:

Førsteinntrykket er litt som fryktet. Tamt og kjedelig! Om man er lei av å telle sauer når man sliter med å få sove så kan man bare sette på denne låta så er nattesøvnen sikret. For dette var rene sovemedisinen. En tam ballade med et slags refreng som aldri tar av. Nei dette var tamme og triste greier. Får jo nesten låta til Quantum Of Solace til å fremstå som et mesterverk. Jeg hadde virkelig forventet noe bedre av Sam Smith. Skuffende, men håper det er ei låt som kommer seg etter at man har hørt den mange ganger og fått hørt den i forbindelse med filmen.

Terje Løvstakken:

Garantert den aller dårligste Bond Låten....Så bryter den jo også med alle andre låter, det er jo ikke en tittellåt heller. .skuffet

Skuffet skuffet...

Atle Ryttersveen:

Dårlige greier ja. Håper Mendes og Logan klarer å levere som de gjorde med Skyfall selv om låta suger. Sklir inn bak de forferdelige sangene til Quantum og Tomorrow never dies

Arne Lie:

Begredelig...hvem som helst kunne gjort dette mer spennende

Einar Lillenes Helland:

Denne var skuff, trist og kjedelig. Må trur eg må høyre den veldig monge gongar for å klare å lika denna. Komme til å bli 3 lange minutt etter åpningen med den sangen

Bjørn-tore Olsen:

Uff a meg, dette er tragisk bond musikk. .. holdt på å sovne. Vurderer terapi etter dette makkverket. Musikken I filmene til graig har Vært gammeldags og ikke nyskapende, håper det blir endring I dette med ny bond for en musikk som bygger opp film er viktig for en bra bond film

Kim Bjørnerud:

Fikk litt Thunderball-feeling de første sekundene. Kunne vært litt sprekere de neste minuttene.

Kjøpslenker:

Sam Smith Store

iTunes

Spotify



JB / 25.09.2015