Fredag 19. april 2024 kl. 21.15

Sam Smith synger SPECTRE-sangen
Sam Smith synger SPECTRE-sangen. Sangen heter Writing’s On The Wall og lanseres 25. september 2015.


Den britiske sangeren Sam Smith er den som fremfører tittelmelodien til SPECTRE. Sangen heter Writing’s On The Wall og lanseres 25. september 2015.



Dette melder den offisielle James Bond-nettsiden. De skriver at Smith også har vært med og skrevet sangen sammen med sin samarbeidspartner Jimmy Napes.

«Sam og
Sam Smiths Writing’s On The Wall kan også kjøpes som fysisk produkt, hhv. CD-single og 7".
Jimmy har skrevet en veldig inspirert song for Spectre og med Sams ekstraordinære vokalfremføring vil Writing’s On The Wall ganske sikkert bli regnet som en av de beste Bond-sangene gjennom tidene», heter det i en uttalelse fra produsentduoen Michael G. Wilson og Barbara Broccoli.

Sam Smith selv sier: «Dette er et av høydepunktene i min karriere. Jeg er beæret over å endelig annnsere at jeg skal synge den neste Bond-sangen. Jeg er så begeistret over å bli en del av denne ikoniske britiske æraen og være en del av en utrolig samling av mange av mine største musikalske helter. Jeg håper dere alle liker sangen like mye som jeg likte å lage den».

Som den offisielle nettsiden til EON Productions påpeker er det første gang en britisk mannlig vokalist synger tittelmelodien igjen. (Tom Jones’ Thunderball)

Sam Jones har vært flink til å avfeie spekulasjonene om at det var ham som skulle synge sangen.

«Det er ikke meg. Definitivt ikke. Jeg har annet å gjøre», sa han til BBC Radio 2 tidligere i 2015. Han ga klare indikasjoner på at det var Ellie Goulding, som på sin side ga hint om at det var henne. Var det avtalt skyggespill? Først mandag 7. september røpte Smith det forestående, da han la ut et bilde av ringfingeren med en Spectre-ring på. Tirsdag 8. september klokken 09.00 ble det hele annonsert via den offisielle 007-siden.

25. september 2015 er altså lanseringsdatoen. I disse digitaltider – hvor alt strømmes eller nedlastes – er det moro å se at Bond-fansen fortsatt vartes opp med fysiske produkter. Via Sam Smiths nettbutikk kan man allerede nå bestille sangen både som CD-single og 7”-single. Bestillingen kan gjøres her.

Samuel Frederick «Sam» Smith er kun 23 år og har allerede hatt flere store slagere. Han vant fire priser under Annual Grammy Awards i februar 2015: beste nye artist, årets plate og årets sang med Stay With Me og beste popalbum med In the Lonely Hour. Smith sto allerede i 2014 frem som homofil og takket eks-mannen for at han hadde knust hjertet hans. «Thank you so much for breaking my heart, because you got me four Grammys!», sa Smith.

Når det gjelder sangtittelen er det en sedvane i filmserien at filmtitler som er vanskelig, for ikke å si umulig å synge på en naturlig måte, blir droppet. Dette har selvsagt skjedd flere ganger tidligere. Og burde skjedd noen ganger! Her er The Man With A Golden Gun et godt eksempel. Hva heter eksempelvis sangen i Casino Royale (2006)? You Know My Name. Og hvem kan glemme Nobdy Does It Better fra The Spy Who Loved Me (1977) eller All Time High fra Octopussy (1983)!

Så tidlig som da SPECTRE ble presentert for pressen 4. desember 2014 sa regissør Sam Mendes at det allerede var bestemt hvem som skal synge sangen.

Årets Bond-melodi følger som kjent opp Skyfall skrevet av Adele og hennes produsent Paul Epworth. Den gjorde det meget bra og fikk alle de viktigste prisene: Academy Award, Grammy, Brit- og Golden Globe.

SPECTRE har premiere i Storbritannia 26.10. og i Norge 30.10.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

JB / 08.09.2015