Fredag 29. mars 2024 kl. 6.37

Slik er den nye videoboksen
The James Bond Collection kalles den nye samleboksen som utgis 19. oktober 2015 i Norge. Det kommer en separat Blu-ray og DVD-boks. Her fra SF Norges innsalgsmateriellbrosjyre.


19. oktober 2015 relanseres alle James Bond-filmene atter en gang som fysisk videogram.

Det er fast rutine når en ny film slippes på kinoene.

Rett før SPECTRE-premieren 30. oktober er det altså «nye» videoutgaver å få tak i hyllene.

Men er
The James Bond Collection Blu-ray-boks.
det noe nytt, bortsett fra designet?

Som man kan se på bildet av boksene – en Blu-ray og en DVD – er det de samme hovedbildene som fra BOND 50-boksen som ble lansert 24. september 2012. Og den var unektelig mye penere og elegant enn denne mye enklere boksen.

Innholdet skal være identisk. De samme overføringene og lyden. Ingenting er forbedret, noe som er synd. Sist vi så flere av filmene på Blu-ray la vi merke til flere dårlige elementer i overføringen, også på en nyere film som Casino Royale fra 2006.

Ifølge informasjon tidligere gitt av MGM skal det være to nye dokumentarer i det nye bokssettet.

Dette er The Shadow of SPECTRE og The Story So Far. Den førstnevnte tar for seg den fiktive historien til SPECTRE, mens den andre dreier seg om de tre første filmene til Daniel Craig. Det er også en ny bonusdisc hvor dokumentaren Everything or Nothing er med.

Det finnes også andre varianter man kan kjøpe av det nye boks-settet med Bond-filmene. I utlandet – som jo ikke er lengre unna enn en nettbutikk et tasteklikk fra deg – får man kjøpe «Steelbook»-cover til ni av filmene. Og verdens største nettbutikk innen sitt felt, Amazon, tilbyr en spesialutgave. Mulighetene er mange.

Les vår sak om dette fra 17.07.2015 her.

JB / 04.09.2015