Søndag 27. september 2020 kl. 19.54

Sterk åpning for Rogue Nation
Tom Cruise som Ethan Hunt og Rebecca Ferguson som Ilsa Faust i Mission: Impossible - Rogue Nation. Foto: Paramount Pictures


Mission: Impossible - Rogue Nation cruiste inn til en meget sterk åpningshelg over hele verden. Også i Norge var besøk og omsetning svært bra.

Mission: Impossible - Rogue Nation hadde 56 millioner dollar i omsetning på amerikanske kinoer i åpningshelgen. Ifølge Variety.com var studioets estimater på ca. 40 millioner dollar, så dette er langt over forventningene. 

Det amerikanske fagbladet skriver at filmåpningen er den tredje beste for Tom Cruise (53), kun slått av War of the Worlds i 2004 med ca 65 millioner dollar og den andre Mission: Impossible i 2000 med ca 58 millioner dollar.

Ser man totalt på det, og medregner internasjonal omsetning, så var den på 65 millioner dollar i land utenfor USA. Samlet omsetning de tre første dagene var dermed på 121 millioner dollar, ifølge Box Office Mojo. Filmen hadde premiere i USA, Norge og en rekke andre land 31.07., mens den «tjuvstartet» i en del andre verdensdeler 28., 29. og 30.07.

I Norge åpnet også filmen meget godt. Den ble sett av nærmere 56.000 personer og omsatte for over seks millioner kroner. I antall besøkende er dette allerede 25 % av alle de som så forgjengeren, Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011), som hadde 206.140 besøk. Den best besøkte var toeren fra 2000, som ca 450.000 personer så på kino i Norge. Les mer om dette her.

Frank Bakkemo, kinosjef hos Aurora kino Fokus, er blant kinosjefene som har store forventningen til den femte Mission: Impossible.

– Mye tyder på at denne filmen vil kunne gjøre det veldig bra. Håpet er at besøket legger seg en plass mellom MI1 og MI2. Vi har promoterer den tungt på Facebook med bl.a. anmeldelser og konkurranser, motion postere i publikumsområder og plakatering, forteller Bakkemo.

Innspillingskostnadene på Mission: Impossible - Rogue Nation skal ha vært på 150 millioner dollar. I tillegg kommer selvsagt markedsføring.

Tom Cruise har bekreftet at arbeidet med en sjette film starter allerede i 2016.

KINOMAGASINETs anmelder ga den nye filmen god kritikk:

«Mission Impossible – Rogue Nation står seg meget godt som en av de beste filmene i serien, på linje med film nummer en og tre!»

Les øvrige saker om filmen via lenkene underr.

MISSION: IMPOSSIBLE – ROGUE NATION

Regi: Christopher McQuarrie

Lengde: 2 t 11 min

Premiere: 31. juli

Finnes med Dolby Atmos-lyd

Publisert i samarbeid med KINOMAGASINET.no.

JB / 03.08.2015