Fredag 29. mars 2024 kl. 13.29

Fansen synes arrangementet er for dyrt
Bare noen av de mange fanreaksjonene på prisnivået på «Bond Girls Are Forever»-arrangementet i Oslo. (Faksimile fra Facebook.)


«Bond Girls Are Forever»-arrangementet i Oslo er altfor kostbart for den jevne Bond-fans. Men noen skal dra.

En av dem er 21 år gamle Martin Hamnes, som har bestilt og betalt to billetter á 3.500,– per stk. til seg selv og kjæresten.

– Det er selvfølglig dyrt, men en pris jeg er villig til å betale for en fantastisk kveld. Men hva som er dyrt er veldig subjektivt selvfølgelig. Jeg har ikke vært på et liknende arrangement med Bond-tema, så jeg slo til. Det er også et veldedig arrangement som jeg synes er fint, sier Hamnes til JAMESBOND.no.

Arrangementet finner sted på Kino Victoria i Oslo og har sju Bond-piker som hedersgjester. (Les mer om arrangementet her.)

Hamnes beskriver seg sin Bond-interesse som «middels stor». Han har sett alle filmene et par ganger, og noen noen flere ganger.

– Det er filmserien jeg koser meg mest og kommer i stemning med. Jeg liker best de eldre filmene hvor han virkelig var en gentleman. Jeg er ikke så fan av den nye blonde superhelten som tar seg en Heineken. Men for all del. Jeg liker også de nye filmene veldig godt, men føler de mister litt sjelen i Bond niverset. Jeg gleder meg til SPECTRE.

Eirik Engelien var på fjorårets «Goldfinger»-arrangement, som også fant sted på Kino Victoria, med samme arrangør.

– Jeg kommer nok ikke til å få dratt på «Thunderball»-arrangement, fordi jeg er opptatt. Med tanke på prisen så er nok den litt stiv for de fleste. Men jeg hadde nok kanskje vurdert å dratt om jeg hadde tid. På arrangementet i 2014 fikk jeg en følelse av at folk kom mest pga. av filmen og ikke selve arrangementet. At folk ble litt lei alle spørsmål og slikt i
Bond Girls Are Forever kalles arrangementet som finner sted 20. august 2015 på Victoria Kino i Oslo.
forkant av filmen, sier Engelien.

Ståle Redalen er en av de store James Bond-fans i Norge, siden han som guttunge så Octopussy (1983).

– Jeg vurderer å dra, men synes det er mye penger å betale. Prisen er for stiv. Jeg er interessert om jeg kan få det rimeligere. Jeg har snakket med arrangøren, Morten Steingrimsen, og han fortalte meg at han eventuelt kunne gi en hyggeligere pris, en slags grupperabatt, sier Redalen.

Han synes arrangementet «virker kult».

– Er man Bond-fan, bør man få det med seg. Det er ille om man er Bond-fan og ikke kan få det med seg, sier Redalen.

I et innlegg på gruppe-Facebook-siden til JAMESBOND.no skriver han dette:

«Vedr Bond Girls are forever 20/8-2015 så syns jeg dette er et så unikt arrangement at Bond fansen ikke bør gå glipp av dette!! Vi får 7 Bond damer, matservering av den anerkjente kokken Dag Tjersland, flere Bond drinker, etterfest med storband som spiller Bond låter, veldedighetsauksjon hvor alle inntekter går til UNICEF(blandt annet har Breitling donert en klokke til Kr 75000,- til auksjonen) UNICEF (støttes av Sir Roger Moore)leder et viktig utviklings og nødhjelpsarbeide for Barns rettigheter, overlevelse, oppvekst utdanning med mer. Kr 500 pr billett går derfor til inntekt for UNICEF. Så la oss som er inntresserte og har et hjerte for de små ta kontakt med Steingrimsen for rabatt/grupperabatt(vi som opplever at prisen er for stiv)!! Dette kan vi ikke gå glipp av Bond fans!!»

På arrangørens Facebook-side svarer man på spørsmål fra Ståle Redalen om nettopp årsaken til prisen.

«Det er en rekke utgifter forbundet med et slikt unikt arrangement og det gjør at prisen blir det den er», heter det i svaret og så listes det opp mange av de momentene Redalen har nevnt i sitt innlegg (se ovenfor).

«Det et veldig unikt og sjeldent arrangement. Aldri før har så mange Bond-damer vært samlet på en gang før i Norge - og for øvrig i Norden. Det er ingen tvil om at dette er en once in a lifetime-opplevelse, hvor man møter mange av de kjente Bond-damene og kan snakke med dem», heter det videre fra arrangørens side.

Men de kritiske røstene er mange blant «die-hard»-fansen.

Stian Bjerkvold er en av disse.

– Etter mitt syn er ikke dette arrangementet for fansen, altså de som pleier Bondinteressen sin jevnt og trutt, så fra meg er det et rungende nei. Det er svært skuffende at man legger seg på denne linja, men for kjendisene blir det sikkert helt topp, skriver Bjerkvold på Facebook.

Han mener det er fansen som holder liv i karakteren Bond og uten fansen dør Bond. Det er for fansen det må være eksklusivt.

Even Hagesveen (17) skulle elsket å få det med seg, men det stopper allerede ved inngangsbilletten på 3.500 kroner.

– Dessverre er det ikke verdt det i mine øyne, skriver Even. Han mener at arrangementet på ingen måte er rettet mot Bond-fansen.

En annen yngre fan, William Gundersen, er i likhet med Even Hagesveen student. Han har rett og slett ikke råd.

«Hadde Connery, Moore, Lazenby, Dalton osv. dukket opp hadde saken vært helt annerledes! Da kunne man ha fått noe for pengene, men slik det er vil jeg heller treffe dere Bond fans istedenfor, om dere arrangerer et Bondtreff», skriver Gundersen.

Superfan Geir Olav Colbjørnsen har reist verden rundt på ulike Bond-arrangementer, inkludert de Bondstars.com holder årlig på Pinewood. De koster ca 1.200 kroner i sammenligning og samler mange flere Bond-stjerner og folk bak kamera.

– Det er en skuffende høy pris og et klart nei takk fra min side om jeg hadde hatt mulighet. Jeg er bortreist når det skjer, så jeg hadde ikke vært med uansett. Men når prisen er så høy så gjør det meg ikke noe å «gå glipp av det» heller.

Colbjørnsen mener det er flott og godt jobbet av Steingrimsen at han har klart å få så mange Bonddamer hit og fått til noe slikt her i Norge.

– Jeg føler virkelig at til den prisen så kjøper du seriøst «katta i sekken». Slik dette arrangementet fremstår så er det ikke laget for Bond fansen men for «fiffen». Jeg føler da at fokuset blir feil og det er synd. Men det får arrangøren stå for selv. Så får heller vi hardbarka fans nyte et mer «down to earth»-arrangement i månedsskiftet oktober/november, skriver Colbjørnsen.

(Da arrangerer JAMESBOND.no og Cinemateket i Oslo arrangementet «Ja, vi elsker James Bond. Red. anm.)

Også storfan Atle Ryttersveen konstaterer at «dette rett og slett er for dyrt.»

Flere av av skribentene på JAMESBOND.no ytrer seg også kritisk. Alexander Hagen skriver i en vittig tone at arrangementet har «like liten relevans for fansen som en FIFA-middag har for Tufte IL-supportere». Lars Johnsrud hevder prisnivået på arrangementet er hinsides all fornuft i forhold til hva man sitter igjen med. «Jeg ville aldri lagt kr.3600,- på bordet for dette. For det får man et mer innholdsrikt opplegg i England, hotell og fly tur retur», skriver Johnsrud. Arild Brøter sier at det selvfølgelig er imponerende å få alle disse folkene til Norge: «Jeg mener ikke å se ned på noen, men dette er nesten dobbelt så mye som jeg betalte for å høre Paul McCartney. Det var god plasser på en konsert med mannen selv, ikke en middag med koristene hans fra 70- og 80-tallet.»

Kjell Steen, også kjent som Mr. Fantomet, skriver:

«Prissettingen er dessverre helt feil, 1500 kroner hadde gitt fullt og utsolgt! Men, slik er det når de som står for arrangementet tenker for mye på sin egen lomme, enn å være Bond-vennlig!»

JB / 25.07.2015