Torsdag 28. mars 2024 kl. 20.21

SPECTRE-status per sommeren 2015
Offisielle bak scenene-bilder fra SPECTRE-innspillingen i Marokko. Foto: © EON Productions Limited/Danjaq LLC/Metro-Goldwyn-Mayer/Sony Pictures Entertainment


5. juli 2015 var siste innspillingsdag for SPECTRE. Her oppsummerer vi litt i den anledning.

Donald Mowat, en makeup artist under innspilling, tvitret 4. juli at det var siste innspillingsdag. Dagen etter, 5. juli, meldte han om avslutningsfest for filmmannskap og skuespillere i London. I alt var det 128 innspillingsdager.

(Se lenker fra hans Twitter-konto nederst i saken).

Innspillingen startet 8. desember 2014 og ble offisielt sett avsluttet 5. juli 2015.

Filmen er en av de dyreste filmene gjennom tidene, med et budsjett på 300 millioner dollar og den dyreste Bond-filmen av alle.

Den følger opp Skyfall fra 2012, som hadde en kinoomsetning på 1,1 milliarder dollar. Andre inntekter – fra Blu-ray, DVD, TV-visninger, VOD etc. – og fra andre type medier og merchandise – er ikke oppgitt av rettighetshaverne.

Den siste månedene har SPECTRE-innspillingen foregått i Marokko. Det hele startet på Pinewood Studios. I tillegg er det filmet i sentrum av London, Blenheim Palace i Oxfordshire, Mexico City, Roma og Sölden i Østerrike.

Det hele har foregått uten de store problemene. Men skuespiller Daniel Craig fikk en liten kneskade under innspillingen og det skjedde også et uhell hvor tre av filmmannskapene ble skadd, en av dem noe alvorlig.

Så hva skjer nå? Det er nå post-produksjonen går inn i sin siste fase. Kontinunerlig, mens filmen har vært under innspilling, har klipper Lee Smith, komponist Thomas Newman og visuelle effekt-artister jobbet med å fullføre scenene etterhvert som de er blitt festet til filmfotograf Hoyte van Hoytemas 35 mm-filmkameraer.

I tillegg er det benyttet et nytt digitalt Alexa 65 6K-kamera, ifølge The Hollywood Reporter.

Filmen får premiere i Storbritannia 23. oktober 2015 og i Norge og resten av verden, 6. november 2015.

Se vår indeksside her om SPECTRE – hvor du kan lese mer detaljer og se hvem som er med foran og bak kamera.

Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

Les tidligere saker om SPECTRE via lenkene nedenfor.

Donald Mowat-twitter-lenker:



JB / 08.07.2015