Torsdag 28. mars 2024 kl. 20.34

Fem ganger Bond i en og samme film?
Connery, Lazenby, Moore, Dalton, Brosnan i en og samme film? Montasje: Per Mork. Foto: MGM/Eon. Handoutbilder.



Roger Moore forteller om ambisiøse filmplaner.

Mannen som har spilt rollen som James Bond hele åtte ganger (joda, antallet stemmer) ønsker å samle de tidligere holderne av agentnummeret 007 i en film.

Sir Roger fyller 88 år i oktober, men lar seg tydeligvis ikke skremme av sin høye alder og vil ikke ligge på latsiden. Nyheten, som må tas med et lastebillass med salt, ble først omtalt i den britiske tabloidavisen The Sun.

Den 20. juni avslørte engelskmannen, nå omtalt som «The Man With The Olden Gun», at visse filmprodusenter jobber med å samle alle de fem mennene som har spilt James Bond i den offisielle serien før Daniel Craig til et nytt actioneventyr.

Flere av Bond-skuespillerne er godt over normal pensjonsalder, og Sean Connery som har vært pensjonert siden 2003, er den produsentene har størst vansker med å overbevise. Moore forteller at Connery steilet da han hørte om konseptet, og legger til at skotten nok ikke ønsker å bli assosiert med Bond lenger.

Akkurat det er intet nytt. JAMESBOND.no har tidligere skrevet om at Connery fortsatt bærer nag til de opprinnelige Bond-produsentene Albert R. Broccoli og Harry Saltzman.

Den snart 85 år gamle Connery ble i 2012, i forbindelse med seriens 50-årsjubileum tilbudt en betydelig sum for å stille opp til en gallamiddag, men takket blankt nei også til dette.

Om noen skal klare å overbevise den bitre skotten, tror vi i redaksjonen at det må være Roger Moore selv, da han og Connery er gode venner privat. Men Bond snakker de to aldrende herrer aldri om. – Nei, slett ikke, sa Moore sist vi møtte ham.

Ifølge Moore jobbes det også med å få samlet George Lazenby (75), Timothy Dalton (71) og Pierce Brosnan (62) til filmen, uten at artikkelen sier noe om hvorledes de stiller seg til prosjektet.

Roger selv er positiv og svarer slik om den mulige filmrollen: «I’d be up for it. But I’d need about ten stunt doubles.»

Om filmen skulle vise seg å se dagenes lys kan den anses som en James Bond-parallell til Sylvester Stallones samling av gamle actionstjerner i The Expendables-trilogien.

Joakim Rekaa / 23.06.2015