Torsdag 28. mars 2024 kl. 12.5

Mer SPECTRE-nyheter
Barbara Broccoli (54) og hennes bror Michael G. Wilson (72) er de som holder Bond-serien i gang.


Bond-produsentene ble intervjuet «on-lociation» i Mexico.

De mangeårige Bond-produsentene og stesøsknene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson ble nylig intervjuet av spill- og filmnettstedet ign.com i anledningen verdenspremieren av SPECTRE’s første teasertrailer.

Intervjuet fant sted i Mexico City hvor Bond-teamet for tiden spiller inn scener til den kommende filmens åpninssekvens.

Teaseren er selvsagt et av intervjutemaene, og stesøsknene forteller at de ønsket å vise en teaser som ville være en gåte og et lite mysterium.

Wilson innrømmer også at han har lest kommentarer på nettet, og han ser at folk prøver å få bitene til å passe sammen. Han liker at fansen kan drodle med denne lille gåten.

Wilson avviser ryktet om at filmen vil være en såkalt «two-part movie». Hva dette skal oversettes til på norsk gjør undertegnede noe usikker.

Det kan bety at filmen ikke er en direkte oppfølger til Skyfall (2012), eller at SPECTRE ikke vil få en egen direkte oppfølger i Bond 25.

Og apropos Bond 25, så blir produsentene spurt om når de har tenkt til starte på den neste filmen. Broccoli svarer noe vagt, men innrømmer at de har såpass mye fokus på SPECTRE for tiden at arbeidet med neste film ligger langt fram i tid.

SPECTRE-manuset er også et av intervjutemaene, og Broccoli og Wilson blir blant annet spurt om hvor lenge de har hatt manuset klart.

Eldstemann Wilson svarer: «Almost three years. Two and a half, certainly -- the first draft. No idea as far as treatments».

Om vi går to og et halvt år tilbake i tid er vi i september 2012, eller tre år i mars samme år. Begge tidspunktene innebærer at første utkast til manus var klare før Skyfall hadde verdenspremiere. Det høres noe spesielt ut, da det først i november 2012 ble kjent at manusforfatter John Logan skulle utarbeide manuset til SPECTRE på egenhånd.

Logan selv fortalte så sent som i mars 2014 at første utkast til SPECTRE-manuset var «snart klart». Og deretter på sommeren samme år ble de tidligere Bond-manusforfatterne Neal Purvis og Robert Wade på ny ansatt, for å forbedre Logans manus.

Enda rarere høres tidsaspektet ut til å være, med tanke på at DanJaq og EON-productions overtok rettighetene til å bruke «S.P.E.C.T.R.E» og Ernst Stavro Blofeld i november 2013.

Vi kan velge å ta Wilsons uttalelser med en klype salt, da mannen har fylt 72 år, og kan ha surret med datoer og årstall. En annen mulighet er selvsagt at andre i Bond-teamet, kanskje produsentene, hadde en meget grov manusskisse klar så tidlig som før premieren til Skyfall og at Quantum er endret til nettopp SPECTRE av den grunn, i etterkant.

Se den nye traileren nedenfor!

SPECTRE har verdenspremiere 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

Joakim Rekaa / 01.04.2015