Fredag 29. mars 2024 kl. 16.57

SPECTRE – en statusoppdatering
Offisielt bilde bak scenene på «SPECTRE», i de østerriske alper. Foto: https://www.facebook.com/JamesBond007


SPECTRE-innspillingen er godt i gang. Men mye gjenstår. Hva vet vi så langt om filmen?

Vi skriver februar 2015 og premieren på James Bonds neste storskjermeventyr er «bare» snaue ni måneder unna.

Både nyheter og rykter popper opp hver eneste dag. Det er for mange til at vi kan gjengi hvert eneste ett av de, men noen gjengir vi via andre kilder på vår offisielle Facebook-side.

JAMESBOND.no hjelper deg å gå kjapt gjennom hva vi vet av fakta per i dag, og hva som rører seg på ryktefronten.

Bekreftede fakta

Manuset er skrevet John Logan, og senere gjennomarbeidet på nytt sammen med Neal Purvis og Robert Wade. Sam Mendes har igjen regien, og musikken komponeres av Thomas Newman.

Daniel Craig er James Bond, Ralph Fiennes er M, Ben Whishaw er Q, Naomie Harris er (Eve) Moneypenny, og Rory Kinnear er Bill Tanner. I tillegg
Daniel Craig, Barbara Broccoli og Sam Mendes under presentasjonen av SPECTRE
spiller Andrew Scott MI6-karakteren Denbigh.

Bond-pikene er Léa Seydoux og Monica Bellucci, som henholdsvis Madeleine Swann og Lucia Sciarra. Bellucci blir nå den eldste Bond-piken noensinne. Hun vil være 51 (!) år når filmen har premiere. Men holder seg, som de ferske bildene fra BAFTA-utdelingen viser, meget godt!

Honor Blackman i rollen som Pussy Galore i Goldfinger (1964) holdt lenge rekorden. Hun var 39 år gammel på daværende tidspunkt.

På skurkefronten er to roller bekreftet. Danske Jesper Christensen gjentar sin rolle som Mr. White, som han spilte i både Casino Royale (2006) og Quantum of Solace (2008). Den fysisk truende Mr. Hinx spilles av den tidligere wrestleren Dave Bautista.

Bond vil igjen kjøre en Aston Martin. Denne gangen en DB10. Ferske nyheter forteller også at Land Rover og Jaguar har inngått et partnerskap med filmskaperne til SPECTRE. Range Rover Sport SVR, Jaguar C-X75 og Land Rover Defender Big Foot føyer seg inn på rollelisten. Kjøretøyene får vi kanskje se i aksjon i Roma. Da det er annonsert at en spektakulær og heseblesende biljakt skal filmes i den historiske hovedstaden.

Innspillingen har pågått siden nyttår på Pinewood studios, og på «location» i Østerrike. Nærmere bestemt i Obertillach, Sölden og ved og på Altaussee-sjøen. På innspillingsprogrammet står Roma, Mexico City, Tangier, Marokko, samt flere scener på filmstudioet i England.

Under innspillingen av en slåsscene i Østerrike nå i februar, skal hovedrolleinnehaver Daniel Craig ha skadet et kne. Rapportene tyder på at stjernen raskt er på bedringens vei, og
at dette ikke vil få store konsekvenser verken for den videre innspillingen eller deadline-datoen. Ben Whishaw skal også ha spilt inn noen scener i Østerrike, men uten lignende fysiske utslag.

Rykter

Det er bekreftet at østerriske Christoph Waltz, som blant annet Quentin Tarantino har brukt i flere av sine filmer, vil spille rollen som Franz Oberhauser. Her stopper imidlertid faktaene. Uten å røpe for mange spoilers er Hans Oberhauser i romanen «Octopussy» beskrevet som en person som har fungert som en farsfigur for foreldreløse Bond. Er denne nye Oberhauser hans sønn? Eller en helt annen Oberhauser? Teorier og rykter vil ha det til at det er denne rollen Waltz vil spille, eller at han faktisk skal spille selve overhodet i «S.P.E.C.T.R.E.» – Ernst Stavro Blofeld. Hemmelighetene er mange, ryktene er enda flere.

Adele sang en stilren Bond-tittellåt som oste av nostalgi til Skyfall (2012). Sangerinnen ble i slutten av januar observert i Los Angeles, og mer skal ikke til før britiske medier (anført av The Daily Mirror) spekulerer i om hun var der for å spille tittellåten til den kommende filmen. Ben Whishaw, alias Q, skal også ha «bekreftet» at hun vil synge den kommende tittelmelodien.

Flere andre hete artister som det ryktes rundt, og noen også «bekreftet» som den neste tittellåtinnehaveren er blant annet Sam Smith og Ed Sheeran.

Ernst Stavro Blofeld er naturlig nok en karakter å spekulere mye rundt, med tanke på filmens tittel. Comebacket til den mystiske Mr. White, gir også grobunn for flere rykter: Mr. White er Blofeld. Kanskje ikke så sannsynlig, da det nylig ble avslørt at Jesper Christensen er ferdig med å spille inn sine scener til filmen. Alle hans scener skal ha blitt spilt inn på Pinewood Studios.

Med danskens gjensyn med Bond-serien vil andre rykter ha det til at skurkeorganisasjonen "Quantum", kjent fra Craigs to første filmer faktisk er "S.P.E.C.T.R.E.". En alternativ teori er at "Quantum" fungerer som en underorganisasjon.

Hva synes du er den mest spennende eller skuffende nyheten/ryktet? Meld deg gjerne inn på vår lukkede facebookgruppe og diskuter med ivrige medfans!

SPECTRE har verdenspremiere 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

Joakim Rekaa / 11.02.2015