Fredag 29. mars 2024 kl. 7.30

Denise Richards er «Bond Babe»

Mange kvinner ville være stolt over å få en rolle som «Bond Babe». Denise Richards er en av de utvalgte med sin rolle som Dr. Christmas.

Bond-pikene er vakre, fagre og har som regel jobbet som fotomodeller før de ble nysgjerrrige
Dr. Christmas Jones (Denise Richards).
på filmbransjen.

Til tross for at Denise Richards virkelig er en fest for øyet, kan hun fortelle at hun ikke var særlig attraktiv som barn. Hun var ikke et av de populære barna, men ble kalt «fiskeleppa» fordi de andre syntes hun hadde så store lepper. Well, who’s laughing now?

Denise vokste opp i Downers Grove, en liten forstad til Chicago. Det var et stille og fredelig sted å bli voksen på, forteller hun til det engelske magasinet Esquire.

Hennes far, Irv jobbet i et lokalt telefonfirma. Denise fikk sitt første kyss bak buskene, var med som heiagjengleder og drømte samtidig om en skuespillerkarriere.

Til tross for litt aktivitet bak buskene kan hun avsløre at hun aldri gjorde noe som ville forskrekke hennes foreldre. Hun eksperimenterte for eksempel aldri med alkohol eller stoff og hadde sin første «date» som 16-åring.

GJENNOMBRUDDET

Richards fikk sin første store filmrolle i Starship Troopers (1997). Dette gjennombruddet var det regissør Paul Verhoeven som var ansvarlig for. Han hadde opprinnelig tiltenkt henne rollen Elisabeth Berkley endte opp med i Showgirls (1995). Med tanke på hvilken flopp denne filmen ble, både kunstnerisk og kommersielt, var det kanskje like bra.

Richards fikk sjansen på ny og snart var «det store gjennombruddet» et faktum. Før Starship Troopers hadde hun også spilt i National Lampoon’s Loaded Weapon (1993) og T-Rex (1994). Men disse vil hun helst ikke regne med selv, fordi hun mener rollene er for små til å nevnes.

Mens Starship Troopers fikk henne markert på kartet, ble hun virkelig attraktiv etter sin rolle i Wild Things (1998), hvor ingredienser som våte T-skjorter, mord og trekantdrama dominerte på lerretet. Det er til dags dato den eneste rollen hvor hun viser frem «varene» i særlig grad, men det spørs hva som skjer i Bond-filmen?!

SMIGRET

– Jeg synes det er veldig smigrende at de vil ha meg med i en Bond-film, sier hun til bladet Total Film.

Denise begrunner dette med at det ligger så mye historie i Bond-filmene og at hun dessuten vil bli husket som en Bond-pike.

Hun forteller at det å få en rolle i en film er en møysommelig prosess. Etter å ha skrudd sjarmen på høyeste nivå for å imponere regissør Michael Apted, ble alle jentene som var aktuelle fløyet til London for å prøvefilme.

– For å være helt ærlig, vet jeg ikke hvem andre som var med på prøvefilmingen, tilføyer hun.

I The World Is Not Enough dukker hun opp som en atomvåpenekspert under navnet Dr. Christmas Jones.

Denise Richards som atomvåpenekspert??? Jo, du leste riktig. Se filmen selv og bedøm om hun er troverdig eller ikke. Når det er sagt, hvem kan vel forlange realisme fra Bond-filmene?

Tilbake til rollefiguren hennes: Denne Dr. Jones tror først Bond er en av skurkene, men finner etter hvert ut at han ikke er det og blir dermed hans partner og hjelper, «the good girl»

– Det var fantastisk å jobbe med Michael Apted. Han er en fabelaktig regissør. Og han bringer akkurat de rette elementene til Bond-serien og gjør de forskjellige personlighetene synlige på en måte som bare han kan, sier Denise.

At de fleste som har spilt Bondpiker ikke har fått særlig mange filmoppdrag etterpå, bekymrer henne lite.

– Hvis jeg ikke får flere roller etter dette, var det nok ikke meningen at jeg skulle få det uansett, sier 27-åringen flatt.

– På den annen side tror folk at du er en bestemt type jente om du tar en bestemt type roller. Det er så langt fra sannheten man kan komme. Jeg gjør alt en normal jente gjør og jeg har de samme følelsene som enhver vanlig jente har. Det triste er at når folk ser alle disse flotte bildene i magasiner og blader, tror de jeg virkelig ser slik ut til vanlig. Jeg skulle ønske de kunne få en titt bak scenen og se hvor mye forberedelser som egentlig skal til.



JB / 01.12.99 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 00:24