Torsdag 28. mars 2024 kl. 14.44

Fant sin indre James Bond
Benedict Cumberbatch som Agent Classified i Penguins of Madagascar (Madagaskarpingvinene)


En animert ulv inspirert av James Bond? Javisst. På kino fra 25.12.2014.

Benedict Cumberbatch er i skuddet som aldri før, med den ene filmslageren etter den andre. Nå prøver han seg også på animasjonssjangeren.

I Penguins of Madagascar (Madagaskarpingvinene) spiller han en Bond-lignende karakter kalt Agent Classified.

Filmen er en «spin-off» fra de tre Madagascar-filmene. Nå får de fire smarte, eller var det dumdristige (?), pingvinene Skipper, Kowalski, Rico og Private sin egen helaftens film. De slår seg sammen med gruppen som skal ta vare på dyrenes rettigheter, The North Wind, ledet av superspionulven Agent Classified. Sammen forsøker de å stanse Dr. Octavius Brine (John Malkovich) og hans planer om å ødelegge jordkloden.

– Hvorfor valgte du denne som din debut innen sjangeren?

– Filmen valgte på en måte meg. De spurte meg og det er vel gjerne slik det er med din første animasjonsfilm. Det var for tre år siden og prosjektet virket veldig bra og det var derfor jeg ville være en del av det. Jeg synes pingvinene var svært komiske karakterer fra Madagascar-filmene og denne Agent Classified-karakteren virket innbydende som en slags liksom-Bond, så jeg tenkte det ville bli moro. Jeg har venner som har barn, og en av dem er jeg fadder for, så jeg tenkte at jeg ville forsøke. Jeg hadde aldri gjort det før, så jeg ville finne ut om jeg likte det.

– Hvem er Agent Classified og hvordan utviklet du karakteren?

– Han er i bunn og grunn en som tar seg selv veldig seriøst, som han bør, siden han leder The North Wind, elitestyrken som passer på dyrevelferden. Han er velorganisert og ordentlig, men så er det disse pingvinene da. Så han lærer at noen ganger bør man bare løse ting der og da fremfor å bruke high tech-løsninger. Det er mye komisk potensial i at han alltid er så «cool» og de lot meg virkelig slå meg løs, hvilket var storartet!

– Han virker veldig James Bond-aktig!

– I hans eget hode, og i stemmen, har du den der overlegne engelske tonen. Du har forførelsen, du har definitivt gadgets, det er mye action og han er virkelig god i det han holder på med. Han er kommanderende. Han er en slags annen versjon av Bond, som jeg fant veldig morsomt!

– Hadde du en bestemt Bond i tankene – har du en favoritt?

– Nei, jeg har ingen favoritter – det kan jeg ikke. Det avhenger også så mye av filmen. Det er klassiske Connery, Moore, Timothy Dalton og Craig-filmer – det er virkelig vanskelig å velge en. Jeg jobbet med å modulere stemmen slik at den var litt mer Daltonsk, eller Bondsk, og litt mer pompøs enn jeg normalt sett er. Ulven er jo ikke slik jeg ser ut, men fordi du blir filmet mens du spiller inn dialogen, så ser du at animatørene henter deler av ansiktsuttrykket ditt.

– Er det mange referanser til originalfilmene?

– De anerkjenner publikums kunnskap om filmene. Det er noen flotte godbiter underveis. Det er en opprinnelseshistorie og du ser hvordan de ble en del av Madagascar-filmene i forfilmen i starten av filmen.

– Hvorfor tror du folk liker pingvinene så godt?

– De er bare briljante karakterer. Deres menneskelige dynamikk er veldig morsom og gjenkjennbar. De er helter som helt tilfeldig klarer å finne de rette løsningene, ofte bare ved hjelp av ren idioti, men du elsker dem likevel fordi de tror virkelig på det de holder på med, de tror at de er perfekte. De forstår ikke hvor mye som er ren flaks.

Basert på junketintervju.

MADAGASKARPINGVINENE

Kinopremiere: 25.12.2014

Regi: Eric Darnell og Simon J. Smith

Distributør: Twentieth Century Fox

Opprinnelig publisert i KINOMAGASINET 7•2014 (FORBRUKERUTGAVEN). 

LES KINOMAGASINET 7•2014 NEDENFOR!

Nå kan du lese den nye utgaven av KINOMAGASINET digitalt – i alle nettlesere, på smarttelefoner, nettbrett og laste ned som PDF, hvis du ønsker det!



JB / 24.12.2014