Torsdag 28. mars 2024 kl. 15.22

Steven Spielbergs Bond-drømmer

En gang var Steven Spielberg bare én av mange lovende filmskapere. Da han sa han ville lage en James Bond-film, fikk han nei av Albert R. Broccoli.

Ifølge PR Inside røper Spielberg nå at han hadde to møter med Albert R. Broccoli på 70-tallet. De snakket om James Bond-filmserien, men Broccoli sa til slutt nei
Steven Spielberg drøm om å lage en James Bond-film gikk aldri i oppfyllelse.
til å hyre Spielberg. Broccoli insisterte på at Spielberg var for uerfaren, til tross for at han da var i ferd med å få suksess med Jaws (Haisommer).

Steven Spielberg forteller:

– Jeg hadde to møter med Cubby. Et før Jaws, og da sa han: «Du er ikke erfaren nok til å lage en av mine filmer». Deretter, etter suksessen med Jaws, snakket jeg med Cubby igjen, denne gangen per telefon. Jeg sa: «Jeg er klar til å lage en Bond-film». Han svarte: «Vel, du er fortsatt ikke erfaren nok til å lage en av dem».

Spielberg snakket så med Cubby noen år senere, og trodde først at han da ville bli hyret som regissør siden det var Bond-produsenten som kontakt ham. Men det viste seg at Cubby bare ville ha tak i Spielbergs «alien-toner».

– Han ringte meg en dag etter at Close Encounters (Of The Third Kind) var lansert, og han sa: «Jeg kunne tenke meg å bruke de fem tonene i Moonraker, men de sier at jeg trenger din tillatelse for det. Vi vil lage en hyllest til Close Encounters (Of The Third Kind), når Roger Moore trykker på knappene for å komme inn i et rom. «Jeg ga ham umiddelbart tillatelse,» forteller Steven Spielberg i intervjuet.

Det hører med til historien at Spielberg til slutt fikk laget en "slags" James Bond-serie. Sammen med sin venn og kollega George Lucas skapte de i stedet Indiana Jones-karakteren, hvis tre filmer var bygd på malen fra Bond-filmene. I den siste filmen, Indiana Jones and The Last Crusade (1989), fikk Spielberg også Sean Connery til å spille Indiana Jones sin far. – Vi måtte bare ha "James Bond" i den rollen, sa Spielberg i etterkant.

JB / 27.09.2006 Sist oppdatert: 24.10.06 kl. 22:12