Fredag 19. april 2024 kl. 21.10

MGM og Danjaq vil stanse spionfilm
Jack O’Connell skal være den som skal spille hovedrollen i det kommende spionfilmprosjektet, Section 6.


Den kommende filmen Section 6 er en rip off fra 007-filmserien, hevder MGM og Danjaq.

Det skriver bransjebladet Variety, som rapporterer om et søksmål vedr. brudd på copyright. Søksmålet ble levert inn til retten i Los Angeles onsdag 2. april.

«Denne søksmålet angår et filmprosjekt, i aktiv utvikling, som tar for seg en modig, smokingkledd britisk hemmelig agent, ansatt av «His Majesty’s Secret Service», med en «lisens til å drepe» og et 00 agent nummer på et oppdrag for å redde England fra et diabolsk plott fra en skurk», heter det videre i søksmålet ifølge Varietys referat.

MGM og Bond-produsentene via eierselskapet Danjaq mener at av beskrivelsen overfor at de fleste vil anta at det dreier seg om den neste James Bond-filmen.

De hevder videre at manusforfatter Aaron Bergs prosjekt kopierer i nesten alle detaljer alle aspekt av karakterer, plott, dialog, tematikk, lokasjoner og stemning og andre nøkkelelementer i James Bond fiksjonsunivers som beskrevet i copyrightbeskyttede filmer og bøker.

Section 6 skal regisseres av Joe Cornish (Attack the Block) og har Jack O’Connell (Unbroken) i hovedrollen.

Filmen tar for seg hvordan MI6 ble startet. Manuset var meget ettertraktet og flere studio ga bud på det, skriver Deadline.com.

Fokuset skal dreie seg om Sir Mansfield Cummings, som skal ha vært en av inspirasjonskildene for Bonds sjef, M, og finner sted rundt første verdenskrig og i perioden etter denne.

Variety skriver videre at Universal har nektet å la saksøkerne å se manuset.

Les hele saken her.

JB / 04.04.2014