Torsdag 28. mars 2024 kl. 21.8

Fleming på HBO 13. februar
Dominic Cooper spiller Ian Fleming i Fleming: The Man Who Would Be Bond, mens Lara Pulver har rollen som hans livs store kjærlighet, Ann O'Neill.


Den nye miniserien Fleming: The Man Who Would Be Bond har premiere hos VOD-leverandøren HBO Nordic 13. februar.

Dermed må man være abonnent hos HBO Nordic for å se miniserien i fire deler. (HBO Nordic koster dog kun 79,– per måned.)

Fleming: The Man Who Would Be Bond
Dominic Cooper i en scene fra Fleming: The Man Who Would Be Bond.
skal også vises på TV 2 senere i 2014, bekrefter kanalen overfor JAMESBOND.no. (Vi kommer tilbake til sendedatoer, straks dette er klart.)

Her er mer informasjon om serien fra dagens pressemelding fra HBO Nordic:

Fleming: The Man Who Would Be Bond er et fargerikt portrett av Ian Fleming, mannen som skapte agent 007. Hans eget liv var på mange måter like hendelsesfullt, spennende og fylt av seksuelle eskapader som det til hans berømte karakter; James Bond.

Det er utvilsomt at mannen bak kodenavnet 007 har oppnådd en nærmest ikonisk status innen litteratur og film. Mindre kjent er derimot livet til den unge kommende forfatteren
Mat Whitecross (t.v.) er regissøren bak Fleming: The Man Who Would Be Bond. Her instruerer han Lara Pulver.
bak serien, Ian Fleming, og hans erfaringer som ledet til inspirasjonen til å skape karakteren James Bond. I den nye miniserien Fleming: The Man Who Would Be Bond, blir vi kjent med Ian Fleming selv, her spilt av Dominic Cooper (Captain America: The Winter Soldier, My Week with Marilyn, An Education). Ian Fleming, en ung, sofistikert og særdeles individualistisk mann fikk livet sitt snudd på hodet under opptrapppingen til den første verdenskrig. I løpet av de neste årene samlet han opp erfaringer som senere ga grobunn til de fengslende historiene vi finner igjen i hans fortellinger om den mest kjente spionen i historien.

Synopsis:

Den utagerende Ian Fleming er til å begynne med tilsynelatende uberørt av at en kommende krig er på trappene. I stedet tilbringer han dagene i selskap av vakre kvinner, samler sjeldne eksemplarer av bøker og lever av sin families formue. Han er stadig betraktet som det sorte fåret i familien, sammenlignet med sin bror Peter (Rupert Evans, World Without End), og en evig skuffelse for sin mor (Lesley Manville, Maleficent). Når han plutselig befinner seg i en situasjon der admiralen John Godfrey (Samuel West, Jonathan Strange & Mr Norrel ) fra den britiske marinen rekrutterer han for å bidra i deres kamp mot nazistene, finner den unge Fleming sin sjanse til å bevise hva han er god for.

Med hjelp fra hans rimelige skeptiske medhjelper, løytnant Monday (Anna Chancellor, The Hour), fører Flemings talenter for å finne opp historier han fra kontorjobben til spionvirksomhet. Samtidig innleder han et forhold med den attraktive baronesssen Ann O’Neill (Lara Pulver, Sherlock), som fører til omveltende forandringer i livet til de begge.

Den BAFTA-nominerte Mat Whitecross, som også står bak produksjoner som Road to Guantanamo har regien på denne serien, som på elegant vis gir oss et bilde av livet i de høyere sosiale kretser i London, i tillegg til de dramatiske hendelsene som pågikk i den engelske krigsfronten under den første verdenskrig.

Romantikk, humor, spenning og eksplosive actionserier er i vente fra denne serien fra utøvende produsenter Douglas Rae (Mistresses, My Boy Jack), Michael Parke (Life of Crime, Raw) og Robert Bernstein (Nowhere Boy, Diana), og produsert av Sarah Curtis (Mrs Brown, Charlotte Gray).



JB / 22.01.2014