Fredag 29. mars 2024 kl. 11.46

Jack Bauer klar for London
24: Live Another Day


5. mai begynner klokken igjen å tikke for Jack Bauer i miniserien 24: Live Another Day.

Og denne gang er James Bond-assosiasjonene enda mer tydelige.

Den kjente TV-seriehelten, som slett ikke er som andre agenter – og som deler initaler med James Bond, er tilbake – fire år etter siste episode i sesong 8.

Ikke bare tittelen, som så å si er identisk med Die Another Day, men også innspillingstedet denne gang er som hentet fra Ian Flemings univers.

Hele serien på tolv episoder har London som hovedfokus.

I USA starter Fox å sende episode 1 5. mai.

Mandag 13. januar inviterte Fox Television Critics Assn. på en pressevent i forkant av innspillingen. Der medgikk stjernen Kiefer Sutherland at han var veldig nervøs i forkant av innspillingen.

– Jeg er veldig nervøs. Uten å klappe oss selv for mye på ryggen, så føler jeg at vi laget åtte sterke år med 24. Jeg er veldig stolt av disse åtte årene, så å starte opp igjen og lage tolv episoder, og ikke lage de til de tolv beste episodene … det er skremmende. Det er lenge siden jeg har vært så anspent og spent, sa Sutherland ifølge presserapportene.

Kiefer Sutherland fortalte videre at det blir mange eksplosjoner i London under innspillingen, og at han tror de vil bli «hatet av store deler av befolkningen fordi de vil stanse opp trafikken». Mange kjente London-kjennemerker blir med.

Selv om det er tolv episoder, foregår handlingen fortsatt ila. 24 timer. Dermed bryter serien sin gamle regel om at handlingen skjer tilnærmet «minutt-for-minutt».

Under presseventet røpte produsentene også en del av handlingen: Jack Bauer er jaktet på av en CIA-agent, men Jack har et oppdrag, som vil være ukjent. Jacks tidligere medsammensvorne, Chloe (Mary Lynn Rajskub) er også med. Hun har snudd seg mot myndighetene og er en slags «Snowden-lignende karakter».

Hva gjelder eventuelle filmplaner, så understreket 24-teamet at de nå fokuserer på miniserien, men at det finnes flere ideer for en film.

JB / 14.01.2014