Onsdag 24. april 2024 kl. 14.37

Unge Bond: Bok nummer to

Bokserien om Unge Bond er en suksess i mange land. Også i Norge fortsetter serien, nå med bok nummer to, Blodfeber.

Høsten 2005 utga Aschehoug Charlie Higsons første bok om den unge Bond under tittelen
Unge Bond: Blodfeber norsk hardcover
Unge Bond: Silverfin-mysteriet. Den kom da i hardcover-utgave og kostet 249 kroner. Nå foreligger denne boken også i pocketutgave til 129 kroner.

Forfatter Charlie Higson var en kort tur innom Oslo for å gjøre reklame for boken i fjor høst.

Bok nummer to, Blodfeber, lanseres i Norge 26. mai, forteller Mette Fjeldheim hos Aschehoug til jamesbond.no.

– Blodfeber er enda bedre enn den første boka. Den er enda mer spennende, mener Fjeldheim.

I hjemlandet England har begge Bond-bøkene om den unge Bond vært på topplistene, mens det norske forlaget medgir at det ikke har vært en like stor suksess i Norge.

– Vi fikk mye medieoppmerksomhet da vi lanserte den første boken og vi er fornøyd med salget så langt, men vi tror det vil øke mer med bok nummer to.

– Er dette en slags "Bond går Harry Potter"?

– Etter det jeg vet er det familien til Ian Fleming som har gått til Charlie Higson og bedt han skrive om den unge Bond, blant annet for å skape mer blest om originalbøkene. Det er planlagt fem bøker om den unge Bond.

Det er selvsagt allerede snakk om en filmatisering av Unge Bond-bøkene (Young Bond i England), men ingenting er bestemt ennå.

Ifølge forlagets PR-omtale har Charlie Higson skapt en ung Bond som er helt i Ian Flemings ånd. Og han har hatt stor suksess. Den første boken "Silverfin-mysteriet" er foreløpig solgt i 130 000 i Storbritannia og 450 000 i USA. Serien er dessuten solgt til 18 land.

I Unge Bond-serien er James Bond 13 år og nylig innlosjert på kostskole. – Fansen hatet ideen i starten. De ville ikke ha en James Bond med kviser. Han er jo den ultimate mannsfiguren, sa Charlie Higson til Aftenposten da han besøkte Norge i høst. – Plotet er det samme som i voksenbøkene: Han vinner en konkurranse, møter en skurk, blir fanget, kommer seg løs, og så videre, la Higson til overfor avisen.

Her er YoungBonds offisielle hjemmeside.



JB / 07.04.2006 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 00:31