Torsdag 28. mars 2024 kl. 20.42

Moneypenny med større rolle i Bond 24?
Naomie Harris (Eve Moneypenny) promoterer Skyfall.


Skal man tro sladderspalten til Baz Bamigboye fra den britiske avisen Daily Mail, så vil Moneypenny-rollen være stor også i den neste Bond-filmen.

Naomie Harris skal nok en gang vil spille Eve Moneypenny i Bond 24. Hun debuterte i rollen i Skyfall (2012).

Selv om man på slutten av Skyfall fikk se at Moneypenny fikk den «vanlige» kontorjobben, slik vi kjenner rollefiguren fra filmene fra 1962 til 2002, så ryktes det at Moneypenny-rollen blir utvidet også videre.

Bamigboye skriver i sin spalte i den britiske avisen:

«Regissør Sam Mendes, Craig og produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson er alle store fans av Naomie og vil ikke at hun skal bli for bundet til kontorpulten, som andre «Moneypennys» vi har sett tidligere.»

Han skriver videre: «Ideen som er i ferd med å befeste seg i Bond-land er at Naomie skal bli et mer sidekick for James, og at hun skal være med ut på oppdrag mot de slemme guttene, fortalte en kilde nær produksjonen til meg.»

Britiske Naomie Harris (37) er også kjent fra filmer som 8 Days Later, After the Sunset, Miami Vice og to Pirates of the Caribbean-filmer.

Hun fikk rollen som Moneypenny ti år etter at Samantha Bond sist spilte Miss Moneypenny i Die Another Day (2002).

I starten av Skyfall får man se Naomie spille rollefiguren «Eve», en agent i MI6. Uten at vi videre i filmen får annet inntrykk av figuren enn at hun er agent på linje med 007, kommer det som en overraskelse når Eve på slutten av filmen sier at hun heter Moneypenny til etternevn. For hvem hadde vel trodd at den flørtende, kontor sittende Moneypenny vi kjenner fra tidligere var en feltagent?

Men leverer, det gjør hun. Med kick-ass bilkjøring og skyting på starten – og litt småflørting med Bond lenger ut i filmen – gjør at dette kanskje er den mest interessante Moneypenny vi har sett til nå. Vi venter spent på fortsettelsen!

Daniel Austad / 19.09.2013