Fredag 29. mars 2024 kl. 8.3

Bond 24 til Norge?


Et amerikansk filmstudio spiller inn to filmer på Vestlandet, mens Bond-produsentene er på utkikk etter innspillingssteder.

Universal Studios er meget godt kjent for filmkjennere, og for tiden spiller de inn to filmer i lille Norge.

En av filmene de spiller inn i Norge er Ex Machina som har premiere i 2014. Vestnorsk filmkommisjon tok kontakt med filmens produsenter da produsentene var på utkikk etter innspillingsteder i Europa.

Ifølge nettstedet rushprint.no, ble filmteamet såpass imponert over to befaringsturer i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, at produksjonen i Norge nå er en realitet.

Medjournalist i jamesbond.no, Morten Steingrimsen, har skrevet artikkelen for rushprint (les den her). Steingrimsen har også nylig intervjuet Terry Bambler som er produksjonsleder på Bond-filmene. Et av spørsmålene rettet seg mot hvordan mulighetene er for at deler av agent 007’s neste eventyr kan spilles inn i Norge.

«Min far jobbet med Helter I Telemark og en TV-film om OSS (amerikansk etterretningstjeneste - forløper til CIA, journ. anm.). Han elsker Norge», forteller Bambler.

«Jeg arbeidet for et norsk selskap på 80-tallet hvor vi spilte inn filmen Sweetwater i London. Jeg har besøkt Norge med filmkommisjonen og jeg ville elsket å gjøre opptak der. Jeg vet at herr Sam Mendes ønsker å spille inn Bond 24 (2015) på steder som ikke har vært benyttet tidligere. Jeg er imidlertid ikke sikker på hvordan situasjonen er med Bond 24», avslutter han.

Steingrimsen får også vite av Sigmund Elias Holm i Vestnorsk filmkommisjon at Bond-produsentene har vist stor interesse for Norge som filmlokasjon.

– Vi har lenge vært kjent med at flere tilknyttet Bond-produksjonen er begeistret for mulighetene i Norge, og jeg tror de vet at de har en stående invitasjon til å komme på befaring på Vestlandet. I 2006 hadde vi med oss produksjonsleder Terry Bamber på en visningstur i regionen, og kanskje er tiden inne for å sende en ny invitasjon til teamet, informerer Holm til Steingrimsen i hans Rushprint-artikkel.

Dersom Bond-produsentene velger å filme deler av den neste filmen i Norge, vil det være tredje gang i Bond-historien at det gjøres på norsk grunn. Les om de to andre innspillingene i denne artikkelen.

Men dersom Norge blir plukket ut håper vi at deler av handlingen faktisk vil foregå i Norge, og ikke bare som noen få sekunders glimt.

Med drøye to år igjen til premieren for den nye Bond-filmen, må vi nok smøre oss med tålmodighet hva angår bekreftelser om locations.

Joakim Rekaa / 30.08.2013