Tirsdag 16. april 2024 kl. 21.15

Timothy Dalton i ny storserie
Timothy Dalton i en scene fra The Tourist.


Den tidligere Bond-tolkeren har fått rolle i Penny Dreadful, en serie det allerede knytter seg store forventinger til.

Timothy Dalton, som spilte agent 007 i The Living Daylights (1987) og Licence to Kill (1989), har fått en rolle i det psykoseksuelle, gotiske grøssedramaet Penny Dreadful.

Her dukker kjente figurer som Dr. Frankenstein og hans skapning Dorian Gray opp og ikoniske figurer fra Dracula-romanen.

Det er nettstedet DreadCentral.com som melder dette den 22. august.

Dalton er imidlertid langt fra den eneste James Bond-forbindelsen til TV-serien.

For det første er serieskaperen ingen ringere enn John Logan, medforfatter på Skyfall og manusforfatter til de to kommende Bond-filmene.

Logan har alltid har vært veldig fascinert av monstre i litteraturen. Han tror en av grunnene til at man fortsatt leser bøker om Dracula og Frankenstein, skyldes at man kan identifisere seg med skapningene.

– Det går til hjertet av Penny Dreadful. Skapningene føler seg fremmedgjort, og de ønsker alle en venn.

Den andre Bond-forbindelsen er en av seriens produsenter Sam Mendes (regissøren av Skyfall og Bond 24). Og den tredje er at seriens kvinnelige hovedrolle spilles av Eva Green, kjent som Bond-kvinnen Vesper Lynd i Casino Royale fra 2006.

Ifølge DreadCentral.com har Dalton fått rollen som Sir Malcom, en karakter beskrevet som en hardbarket utforsker av det afrikanske kontinentet, ute på en dypt personlig reise.



De siste årene har Dalton medvirket i filmer som The Tourist og Hot Fuzz, samt gitt stemmen til lekepinnsvinet Mr. Pricklepants i Toy Story 3. Han har også vært å se i diverse TV-serier, deriblant i Chuck. Dalton er nå enten 69 år eller 67 år, ifølge Wikipedia.

Penny Dreadful skal vises på Showtime, som også huser serier som meget suksessrike serier som Dexter, Homeland og Californication.

– Serien er smart og psykologisk, men vi kommer ikke til å være forsiktige med skrekkelementene. Jeg tror den kommer til å skremme livskiten ut av folk, har Showtime-sjef David Nevins uttalt.

Innspillingen starter denne høsten i det irske filmstudioet Ardmore Studios og Dublin. Serien får premiere i 2014.

PS! Med alle disse Bond-tilknytningene, og spesielt det faktum at Logan og Mendes jobber med Bond 24, kan vi i det minste ha et håp om en «cameo-appearance» fra Dalton i Bond-serien? ;)

Morten Steingrimsen / 25.08.2013