Onsdag 7. desember 2022 kl. 16.56

Drømmebilen? Det er en Aston Martin
Sean Connery foran Aston Martin DB5-en i Goldfinger. FOTO: MGM


Det er ikke bare James Bond-fans som drømmer om en Aston Martin.

Ifølge Stena Lines Bilferieundersøkelse kommer James Bonds Aston Martin på topp både blant kvinner og menn på spørsmål om hvilken kul bil de helst ville cruise rundt med i bilferien.

20 prosent hadde James Bond-bilen på topp (23 prosent av mennene), foran Bruce Springsteens turnèbuss med 17 prosent og Thelma & Louises Ford Thunderbird, der kvinnene utmerket seg med ni prosent av stemmene.

Andre populære «ferie»-biler iht. undersøkelsen er Elvis’ rosa Cadillac, Robotbilen Bumblebee fra filmen Transformers, tidsmaskinen «Delorean» fra filmen Back to the Future, samt Steve McQueens Mustang GT fra den klassiske biljakten i San Fransisco i filmen Bullit.

– Jeg tør ikke si hvilken spesifikk modell folk mener. De svarte på nett – og et av alternativene var da «James Bonds Aston Martin-biler», sier informasjonsrådgiver Harald Bråthen på vegne av Stena Line.

– Selv har jeg aldri kjørt en Aston Martin, men det var ikke de bilene vi fikk til prøvekjøring, da jeg var redaktør i Motor fra 1972 til 1982, sier Bråthen til jamesbond.no.

For de aller fleste er det nok den originale DB5 fra Goldfinger man forbinder med James Bonds Aston Martin … :D

JB / 07.08.2013