Lørdag 20. april 2024 kl. 1.7

CineEurope-pris til Skyfall
Bildet viser Ralph Alexander fra Sony Pictures (t.v.) mottar prisen fra Arturo Guillén fra Rentrak. Foto: Sigurd Moe Hetland, KINOMAGASINET ©


Vår korrespondent rapporterer fra den europeiske film- og kinomessen CineEurope i Barcelona.

CineEurope fant sted 24. til 27. juni.

På den europeiske film- og kinomessens fjorårsarrangement (juni 2012) kunne Sony Pictures Entertainment presentere prosjektet Skyfall ved at bl.a. en av skuespillerne Bérénice Marlohe (Severine i filmen) var «hentet» ned til messen for å være med å promotere filmen som hele verden ventet på.

Etter at filmen hadde hatt sin premiere verden over i oktober i fjor har den vært en stor suksess på kinoer over hele verden.

Den bidro sterkt til det som president i Sony Pictures Releasing Entertainment, Steven O’Dell, beskrev i programheftet til årets messe:

«2012 was Sony’s Biggest Year Ever at the Box Office».

I artikkelen karakteriserer han Skyfall som The biggest James Bond film of all time.

Statistikk og analysebyrået Rentrak kunne også bekrefte Skyfalls suksess ved at det blant CineEurope sine priser i år var satt av tid til en spesiell utdeling av «Rentrak’s International Box Office Achievement Award» til Sony Picture Releasing International for Skyfall.

Foran selve prisoverrekkelsen ble det til deltakerne på avslutningslunsjen vist et lysbilde som fortalte at prisen går tilden mest innspillende filmen på verdensbasis de siste 52 uker – og Skyfalls tall var

USD 1.109 MM World Wide

(dvs: 1.109.000.000 US Dollars)



SMH / 08.07.2013 Sist oppdatert: 09.07.13 kl. 02:25