Fredag 19. april 2024 kl. 9.50

Bond-regissør snart på plass


Sam Mendes bekrefter nå forhandlinger med Bond-produsentene. Men først er det musikal!

Tirsdag 29. juni åpnet Skyfall-regissør Sam Mendes’ teaterversjon av Charlie And The Chocolate Factory i London.

Som JAMESBOND.no nylig kunne melde er Mendes tilbake i forhandlinger om å regissere den neste Bond-filmen, med den foreløpige arbeidstittelen Bond 24.

Overfor den britiske avisen Telegraph bekrefter Mendes selv dette:

– Jeg har sagt at jeg vil diskutere muligheten for å gjøre den neste. Det er pågående diskusjoner, men beslutningen tar jeg først etter at showet har åpnet, sier den elskede Bond-regissøren til Telegraph.

Det kan derfor være grunn til å tro at Bond 24-regissøren er på plass i løpet av de nærmeste dagene. Som kjent har Mendes vært sterkt ønsket tilbake av produsentene Barbara Broccoli og hennes halvbror, Michael G. Wilson, siden Skyfall ble en så stor suksess – både kunstnerisk og kommersielt.

Filmatiseringen av Roald Dahls elskede barnebok gjorde stor suksess i 2005.

Bare her i Norge ble filmen sett av 754.625 publikummere. Den gang var det som kjent Johnny Depp som hadde rollen som Willy Wonka, mens Tim Burton var regissør. I 1971-versjonen av filmen, som er regissert av Mel Stuart, ble rollen spilt av Gene Wilder.

I Mendes’ musikal er det Douglas Hodge som har rollen som Willy Wonka. Han er kanskje først og fremst mest kjent for sitt teaterarbeid, men har også spilt i filmer som Vanity Fair, Robin Hood og Diana (som kommer senere i år).

Mendes har fått med seg et fantastisk lag. Det er Marc Shaiman og Scott Wittman tar ta seg av musikken, som tidligere har laget musikken til Hairspray og Smash. Settene og kostymene er designet av Mark Thompson (Mamma Mia!) og koreografien er ved Peter Darling (Billy Elliot The Musical, Matilda The Musical).

Flere store stjerner kastet glans over premiereforestillingen, deriblant Uma Thurman, Lily Allen og Sarah Jessica Parker.

Premieren finner sted på Theatre Royal Drury Lane i London.



Morten Steingrimsen / 25.06.2013