Torsdag 28. mars 2024 kl. 23.5

Brosnan om Bond
Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i Sommerbryllup i Italia. Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS


Pierce Brosnan – i sommer videoaktuell i Susanne Biers Sommerbryllup i Italia (05.06, NF) – har omsider sett en Bond-film etter sin egen svanesang i 2002.

Yahoo! Movies har møtt den nå 59 år gamle skuespilleren i forbindelse med Love Is All You Need, som er den engelske tittelen på den danske filmen, og som nå får USA-premiere.

Men Yahoo! Movies fikk også Pierce Brosnan i tale om agent 007.

Her medgir Brosnan at han har sett Skyfall.

– Jeg måtte. Jeg var i London og filmet og hver gang jeg gikk ut av døren så jeg Daniel Craig. Hver gang jeg skrudde på radioen hørte jeg Adele.

– Og?

– Jeg elsket den. Jeg gjorde det. Jeg gjorde det virkelig. Den dekket mye tematikk siden jeg spilte James Bond. Jeg kjente Daniel. Vi møttes i natten, for å si det slik, og vi snakket om livet og hvor vidunderlig det var for ham å spille 007. Han trengte ikke noen ord fra meg, unntatt: «Grip sjansjen, vær Bond, og nyt det». Nyt det mens det varer. Det varer bare en viss stund, forteller en åpenhjertig Brosnan, som spilte James Bond fra GoldenEye i 1995 til Die Another Day i 2002.

– Bond var en flott tid for meg. Jeg har ikke annet enn takknemlighet for å ha spilt slik en rolle. Og Daniel er flott. Han er en Bond av og for sin tid. Han gir 150 prosent av seg selv for rollen, fysisk og emosjonelt.

– Hvordan er det forskjellig fra din Bond, spør Yahoo! Movies.

– Min æra som Bond var en blanding av Sean Connery og Roger Moore. De hadde ikke tatt steget over i neste fase: den store actionbaserte og mer brutale Bond.

– Hvordan var det å se at M døde i Skyfall?

– Jeg ville ha elsket å ha holdt henne selv. Jeg ville elsket å ha spilt den scenen med henne. Men det var ikke ment til å være meg. Det var Daniels øyeblikk og hans tid.

– Hvorfor valge du å spille rollen som en verdenstrøtt enkemann i Love Is All You Need?

– Dette er en fabelaktig rolle, med en flott regissør. Jeg kjente til Susanne Biers filmer og hele den Dogme-skolen. Susanne visste ikke om min egen historie med tragedie og at jeg mistet min kone til kreften. Det skjedde ikke før vi startet innspillingen.

JB / 02.05.2013