Fredag 19. april 2024 kl. 20.29

Skyfall: 1000 millioner dollar i inntjening


Skyfall har slått en rekke rekorder, og blitt en suksess av dimensjoner som ingen kunne forestilt seg. En suksess av de sjeldne.



Med Skyfall har Eon Productions nok en gang klart å fornye interessen for Bond. Og det til gangs! På verdensbasis har Skyfall passert utrolige 1000 millioner dollar i inntjening.

– Det er virkelig spennende å nå denne utrolige milepælen. Med enorm takknemlighet til Barbara og Michael, Sam, Daniel og vår partner Sony, og til alle de dedikerte distributører og fans over hele verden, er vi veldig stolte av både Skyfall og vårt 50 års samarbeid med James Bond, sier Gary Barber, styreformann og CEO i MGM, i en pressemelding som ble sendt ut søndag den 30. desember.

Som en følge av den svært høye inntjeningen, befinner Skyfall faktisk seg på listen over filmhistoriens mest innbringende filmer. Svært få filmer har passert 1000 millioner dollar inntjening. Det er altså en meget eksklusiv klubb Skyfall nå er en del av.

– Å se en film nå til et publikum er alltid gledelig, men suksessen til denne filmen er intet mindre enn ekstraordinær. Vi kunne ikke være mer begeistret for Michael Wilson, Barbara Broccoli, Sam Mendes, Daniel Craig og spesielt fansen, sier Jeff Blake, Sony Pictures markedsføringssjef.

Sony Pictures har all grunn til å være smile, for Skyfall er den mest innbringende filmen i selskapets historie.

Ingen tvil om at Bond fortsatt er en av de sterkeste filmmerkevarene! Maken til Bond-mania, rent inntekstmessig, har man ikke sett siden 1960-tallet. Skyfall er imidlertid ikke den mest innbringende Bond-filmen ennå. Enn så lenge er det Thunderball (1965) med sine 1,037,291,060.32 millioner dollar (justert for inflasjon) i inntekter som er den mest innbringende Bond-filmen noensinne. Men det er bare et tidsspørsmål før Skyfall overtar 1. plassen over de mest innbringene Bond-filmene.

Inntjeningen til Skyfall vil bli betraktelig høyere, blant annet fordi den er langt fra ferdig utspilt (før den gis ut på DVD/Blu-ray 18. februar) og fordi den ennå ikke har åpnet i Kina (det gjør den 21.januar). Kina er et av de viktigste og stadig viktigere markedene i verden, og Skyfall vil kunne klare å spille inn mye her. Det er ventet at Skyfall vil spille inn anslagsvis 40-50 millioner dollar, om ikke mer, i Kina alene. En liknende actionfilm som The Dark Knight Rises spilte inn 52 millioner dollar på kinesiske kinoer, så Skyfall bør kunne klare å oppnå tilsvarende tall.

For å understreke hvor stor suksess Skyfall er, så har den spilt inn langt, langt mer enn andre store blockbustere fra 2012 som The Amazing Spider-Man, Ted, The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, MIB 3, Ice Age:Continental Drift, Prometheus, The Hunger Games, The Bourne Legacy, The Expendables 2, Dark Shadows, Total Recall, Brave, Madagascar 3:Europe's Most Wanted, Snow White and the Huntsman med flere!

Foruten Skyfall, er det kun to andre filmer fra 2012 som har passert den magiske grensen på 1000 millioner dollar. Filmene det er snakk om er The Avengers (1,511,757,910 millioner dollar) og The Dark Knight Rises (1,081,041,287 millioner dollar).

Men innebærer inntjeningen på over 1000 millioner dollar at Skyfall også er den best besøkte Bond-filmen gjennom tidene? Det er helt klart at det er høyere billettpriser i dag enn før, men flere kinodistributører melder at Skyfall slår besøksrekorder til tidligere Bond-filmer. Et par eksempler: I Frankrike har Skyfall passert over 6.682.000 solgte billetter, og den har derfor slått rekorden til Goldfinger, (1964) som solgte 6.675.000 billetter. I Danmark har Skyfall blitt besøkt av 893.844 publikummere. Dermed har Skyfall slått suksessen til Casino Royale, som oppnådde 890.371 solgte billetter på danske kinoer. Mens i enkelte andre land, for eksempel Norge, har ikke Skyfall klart å bli den best besøkte Bond-filmen, men likevel spilt inn mest penger av dem alle. Derfor er det vanskelig å gi noe presist svar, men vi må nøye oss med å si at totalt sett er Skyfall -besøket svært imponerende.

JAMESBOND.no synes at det er svært gledelig at Skyfall har blitt en så stor suksess. Det Skyfall har oppnådd, viser at Bond er mer populær enn på lenge! Nobody Does It Better!

Nå er vi sultne på et nytt Bond-eventyr og håper det ikke tar altfor lang tid til neste Bond-film. Nå som Skyfall har det gjort så eksepsjonelt godt på kino, er det grunn til å tro at en pressemelding om Bond nr 24 (om premieredato og regissør) ikke er langt unna.

Morten Steingrimsen / 01.01.2013