Fredag 29. mars 2024 kl. 6.23

Skyfall kan bli Craigs siste Bond-film


Produsent hevder 007-karrieren hans kan ende på topp.

Bond-produsent Michael G. Wilson fortalte på et kulturindustrielt seminar holdt under sommer-OL i London, at Daniel Craigs periode som James Bond snart kan være over.

Det er Bond-nettstedet MI6-HQ
Bond-produsent Michael G. Wilson
som informerer om dette.

Nyheten forundrer fansen verden over, da nevnte Wilson i desember 2011 sa at han håpet Craig ville sette nye rekorder i antall offisielle 007-filmer. For å slå den rekorden må mannen som i år har spilt inn sin tredje Bond-film, spille i minst fem filmer til. Den nåværende rekorden innehas av Roger Moore, som spilte i syv offisielle filmer fra 1973–1985.

Produsenten sa på seminaret at han ikke vil ha noen betenkeligheter med å bytte ut filmseriens siste hovedstjerne, dersom Skyfall viser seg å bli Daniel Craigs største Bond-film.

– Pierce (Brosnan) var godt likt og tallene pekte oppover, men vi visste at vi måtte skifte kurs før de ville gå ned, forteller Wilson.

– Bond er stjernen. Han er større enn noen av skuespillerne som spiller ham, avslutter produsenten, som her høres ut som et ekko av sin stefar, nå avdøde Albert R. «Cubby» Broccoli, som hadde dette som mantra etter at han røyk uklar med Sean Connery, og det første valget – George Lazenby – ble en liten bomtur. Lazenby hørte på en (dårlig) rådgiver og sa fra seg muligheten til sju 007-filmer.

Spoler vi frem til 2012 betyr det at de første 50 årene med James Bond som kinohelt kan ende samtidig som Craigs karriere i rollen.

Dermed knytter det seg stor spenning til om den neste 50-årsæraen blir innledet med å gi oss den 007. skuespilleren til å fylle de topphemmelige skoene.

Joakim Rekaa / 29.08.2012