Lørdag 20. april 2024 kl. 11.15

Ian Flemings perle – Chitty Chitty Bang Bang

Chitty Chitty Bang Bang er utgitt på DVD som spesialutgave, også i Norge.

10. mars 2004 ble den herlige musicalen Chitty Chitty Bang Bang utgitt på DVD i Norge,
Chitty Chitty Bang Bang Special Edition sone 2
i en ny spesialutgave.

Gled dere, barn i alle aldre!

Undertegnede så nettopp filmen, og det var et herlig gjensyn med en fantastisk historie og en vidunderlig filmatisering av boken skrevet av Ian Fleming.

James Bonds skaper, Ian Fleming, hadde mer enn bare agenthistorier på hjertet. Han fikk etterhvert barn selv, og da falt det seg naturlig å skrive en historie for sønnen Caspar

Utgangspunktet var en magisk bil, som både kan fly og være motorbåt – en gadget bare agent 007s egen Q kunne drømt om.

Caractacus Potts (Dick Van Dyke) er skaperen av bilen. Alenefaren lever med sine to barn og deres bestefar, men når diktatoren Baron Bomburst (spilt av Gert Frode, bedre kjent som Goldfinger!) kidnapper Grandpa må Chitty Chitty Bang Bang i aksjon – med Caractacus, barna og elskverdige Truly Scrumptious som passasjerer.

Selv Q, Desmond Llewelyn, er med i en liten birolle - så her er det nok av snacks for Bond-fansen!

Filmen er like fartsfylt som den beste Bond-film og handlingen grøssende morsom. En diktator som selv er som et barn, og i et land hvor barn er forbudt! Nydelige sanger er det også, selvsagt. En kjempeflott DVD med dokumentarer, spill og demoene til sangene skrevet av Richard og Robert B. Sherman (kjent fra mange Disney-filmer).

Bildeformat er 2.20:1, 16:9 anamorphic, lydformatet Dolby Digital 5.1 og distributør: SF Norge AS (sone 2). DVDen inneholder masse bonusstoff, blant annet en ny dokumentar, litt info om dagens Chitty-bil (ja, den "lever" ennå!) og spill og moro.

I senere år er også boken som ble film satt opp som musical på Londons West End, hvor den går for fulle hus den dag i dag. Så skal du til London, kan det være verdt å sjekke ut musicalen "live".

JB / 01.04.2004 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 00:17