Tirsdag 19. mars 2024 kl. 9.16

MGM og Fox fornyer avtale – mer Bond på Blu-ray neste år?
Mulighetene er store for at resten av de klassiske Bond-filmene kommer på Blu-ray i løpet av 2012.


Torsdag 14. april ble det klart at MGM Home Entertainment og 20th Century Fox har fornyet avtalen om distribusjon av Blu-ray Disc og DVDer. Fox vil dermed fortsette å distribuere titler på begge format for MGM til og med 2016. Avtalen gjelder både nye og gamle titler, inkludert neste års Bond-film.

Ifølge nettsiden thedigitalbits.com, kan vi vente oss de 9 resterende Bond-filmene på Blu-ray mot midten og slutten av neste år. Det finnes ikke offisiell informasjon om dette enda, men de har blitt fortalt av sine kilder at det er tilfelle. Det er ikke umulig at det kommer noen før jul i år også, men slik det ser ut nå er 2012 det mest sannsynlige. MGM har, ikke uventet, satt dem på vent til vi nærmer oss en ny kinofilm med agent 007.

- Twentieth Century Fox er en verdifull partner for oss, som har tatt godt vare på MGMs katalog i mange år med den høyeste grad av integritet, sier Gary Barber og Roger Birnbaum, med-styreledere og administrerende direktører i MGM, i en pressemelding.

20th Century Fox har distribuert MGMs videogramkatalog siden 1999. Samarbeidet økte da MGM signerte en verdensomspennende distribusjonsavtale med Fox i 2006.

- Fox har forbedret arven til MGM ved å vektlegge nøkkeltitler og legendariske filmer som James Bond-filmene, Rocky og West Side Story, heter det i den offisielle pressemeldingen.

Som nevnt lenger opp er det 9 James Bond-filmer vi har til gode å se på blåstråleformatet. Det er You Only Live Twice (1967), On Her Majesty’s Secret Service (1969), Diamonds Are Forever (1971), The Spy Who Loved Me (1977), Octopussy (1983), A View to a Kill (1985), The Living Daylights (1987), GoldenEye (1995) og Tomorrow Never Dies (1997).

Tør vi håpe på en «Blofeld-trilogi»-boks med You Only Live Twice, On Her Majesty’s Secret Service og Diamonds Are Forever? Særlig hvis MGM/Fox fortsetter å gi ut filmene i bokser med tre filmer i hver, så kunne det være en god idé. Trippeldiskbokser vil også gå fint opp med antall gjenstående filmer.

Bond 23 har verdenspremiere på kino 9. november 2012. Vi gir dere nyheten om releasedatoene for BD-boksene så fort vi har dem. Stay tuned on JAMESBOND.no!

Blir denne gale mannen og hans katt å se i HD neste år?


Joakim Krane Bech / 16.04.2011