Tirsdag 16. april 2024 kl. 9.33

Project X har fått navn
NY BONDBOK I 2011: Carte Blanche.


Gjør klar for blanke ark, Bentley og Bond.

Den nye Bond-romanen, som hittil har vært kjent under arbeidstittelen Project X, har nå fått tittelen Carte Blanche.

Nyheten ble annonsert av forfatteren Jeffery Deaver selv under en begivenhet i Dubai.

Samtidig med avsløringen av bokens tittel ble et nytt nettsted dedikert nettopp boken lansert: 007carteblanche.co.uk.

I kjent Fleming-stil har også Deaver hentet inspirasjon fra eksotiske reisemål verden rundt, og det var under en reise til Dubai i fjor at han bestemte seg for også å la Bond få reise dit. Det er for øvrig hans første dokumenterte reise til Dubai.

Carte Blanche utgis på forlaget Hodder and Stoughton noen få dager før Ian Flemings fødselsdag, den 26, mai 2011. Boken er offisiell i den forstand at den er skrevet på oppdrag for Ian Fleming Publications Ltd.

I motsetning til forrige Bond-bok, Devil May Care (Sebastian Faulks, 2008), vil Carte Blanche ha en handling satt til nåtid. Den moderne agenten reiser med Emirates Airline og tilbringer noen nervepirrende timer i Dubai med både en gammel venn og en svært plagsom fiende...

Bonds favorittbil (nei, ikke Aston Martin, men Bentley!) er også med i den kommende romanen. Bond har i løpet av fjorten originalfortellinger eid hele tre Bentleyer, og for å understreke at handlingen er satt til nåtid vil Bond få kjøre en tidsriktig Bentley Continental GT denne gangen.

Jeffery Deaver burde være godt kjent, med sin betydelige litterære karriere. 28 bøker har det blitt, og de er solgt i mer enn 20 millioner eksemplarer. Bøkene er oversatt til 25 språk og forfatteren selv bor i North Carolina.

Alexander Hagen / 24.01.2011