Fredag 29. mars 2024 kl. 3.5

Kan Bond 23 ventes i november 2012?
Daniel Craig, her for første gang fotografert i rollen som James Bond, kan være nærmere svaret om når han eventuelt returnerer til rollen.


Små hint fra MGM kan tyde på det.

Det er ikke endelig bekreftet, men MGM har annonsert at de nye James Bond-filmene, som starter med det som vil bli den 23. i rekken, kan komme med toårsintervaller fra og med november 2012. Det er Bloomberg som skriver dette.

Dersom det er hold i dette vil det i så fall bety fire års ventetid mellom forrige og kommende film, noe må sies å være lenge i Bond-sammenheng. Tradisjonelt har lang ventetid også betydd skuespillerskifte i 007-rollen, og JAMESBOND.no tillater seg herved en liten spekulasjon i om dette nå kan gjenta seg...

Det fremgår også at MGM kun ønsker å eie 50 prosent av Bond 23 og at de i den forbindelse ønsker seg en likestilt partner som kan bidra til produksjonskostnadene for denne ene gangens skyld. Fremtidige Bond-eventyr vil bli eid i sin helhet av MGM.

Før noe av dette kan skje må MGM gjennomgå en krevende konkurs, samt ta hånd om problemene tilknyttet Peter Jacksons The Hobbit. Studioet sier de nå har betalt 20 millioner dollar, og anslår at de totalt pålegges å måtte ut med ca. 275 millioner dollar i forbindelse med disse to filmene.

Det er fortsatt uvisst hvorvidt MGM vil fortsette å distribuere Bond-filmene. Flere spekulasjoner skal ha det til at de ikke vil, noe som åpner for en rettighetskamp om den lukrative franchisen. Columbia Pictures, Warner Bros, Fox og Paramount sies å være blant de interesserte.



Alexander Hagen / 04.11.2010