Tirsdag 23. april 2024 kl. 12.48

Inception er en Bondhyllest
Leonard DiCaprio spiller agenten Dom Cobb i Inception.


Regissør Christopher Nolan, kjent blant annet for revitaliseringen av Batman-filmene, er aktuell med sci-fi-thrilleren Inception.

Filmen er svært etterlengtet blant filmfansen og får premiere i Norge 21.07. I et intervju med Coventry Telegraph. sier Nolan at Inception er hans ultimate hyllest til James Bond-filmene.

Filmen har både en skijakt og andre 007-lignende actionsekvenser og regissøren medgir:

– Dette er absolutt min Bond-film. Jeg har funnet inspirasjon fra Bondfilmene i alt jeg har gjort, for alltid. Jeg vokste opp med en forkjærlighet for dem og de er bare en stor inspirasjonskilde for meg.

I et intervju med filmmagasinet Empire sier Nolan dette:

– Når du ser på muligheten for å konstruere et scenario som er bare bundet av fantasien din, tror jeg Bonds filmverden er et naturlig sted for ditt sinn å vandre til.

Nolan sier at Inception er mest lik George Lazenbys' On Her Majesty's Secret Service, som er hans favoritt i Bondserien.

– Det er en helvetes bra film, som holder seg veldig godt. Hva jeg liker med den, som vi har prøvd å etterligne i denne filmen, er den fabelaktige balansen mellom filmaction og skala og romantikk og tragedie og emosjoner.

– Av alle Bond-filmene, er det den mest emosjonelle. Det er en kjærlighetshistorie. Og Inception er en slags kjærlighetshistorie like mye som alt annet.

I Nolans nye spionfilm, spiller Leonard DiCaprio rollen som Dom Cobb, en spion som klarer å få tak i ideer og informasjon fra folks drømmer. Dette har gjort at han nå er en internasjonal flyktning og det har kostet ham alt han er elsket. Men så får han en sjanse til å gjøre opp for seg med en jobb hvor han ikke skal stjele noe, men i stedet gi en ide til noen.

Andre roller i filmen spilles av blant andre Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger og Michael Caine.

JB / 28.06.2010