Torsdag 28. mars 2024 kl. 18.21

Pierce Brosnan likte ikke Tomorrow Never Dies
James Bond (Pierce Brosnan) poserer i forbindelse med Tomorrow Never Dies.


Nå, tretten år senere, tar Pierce Brosnan bladet fra munnen. Ikke bare følte han at han aldri helt «fikk til» rollen som agent 007. Han opplevde det som en mare å reise verden rundt og reklamere for en film han visste var dårligere enn GoldenEye.

Pierce Brosnan var i ferd med å gå lei av Bond-karaktereen mens han laget sin andre film, Tomorrow Never Dies, og innrømmer at fordi han ikke likte filmen, var det vanskelig å snakke pent om den.

Til Venice Magazine sier Brosnan at han virkelig koste seg under GoldenEye-innspillingen, men at han viste at oppfølgeren ikke var like god.

– Jeg husker jeg startet den første dagen med den filmen i et fly, jeg skulle fly en jet … og det var 102 grader Farenheit, og jeg har en hjelm og genser, og så ble jeg kvalt gang på gang, og jeg tenkte «Å, min gud, denne jævla karakteren komme til å drepe meg».

Presseturnéen for Tomorrow Never Dies var innom hele 22 land.

– Jeg viste at filmen ikke var på samme nivå og så bra som GoldenEye og da må du tromme hardt for å få oppmerksomhet.

Hans fjerde og siste film ble som kjent Die Another Day i 2002, selv om Brosnan gjerne ville fortsette, så mistet han jobben.

– Jeg følte aldri at jeg virkelig fikk til figuren, sier han i etterkant.

Pierce Brosnan innrømmer også at han ikke har sett etterfølgerens to Bond-filmer.

– Jeg forsøkte å se Casino Royale på en flytur. Jeg trodde, høyt der oppe, at det var en bra avstand å se filmen fra og så ble den avsluttet helt på starten. Flyverten kom og fikset det, men også andre gang ville ikke filmen la seg avspille. Så jeg tenkte, «OK, gudene må forsøke å si meg noe». Så jeg så den aldri. Jeg tenkte «la sovende hunder bare ligge». Jeg fikk Academy-screeneren for den siste filmen og jeg satte den på for guttene mine og lot dem se den. Jeg så den ikke.

JB / 02.05.2010 Sist oppdatert: 03.05.10 kl. 10:36