Fredag 29. mars 2024 kl. 7.17

BMW tilbake i Hollywood
BMW Z3 i GoldenEye.


Det tyske bilmerket BMW begynte sin tilknytning til Hollywood med Z3-modellen i GoldenEye.

Nå er BMW tilbake i Hollywood, melder Variety, etter at bilmerket tidlig på 00-tallet forlot filmbyen.

Nå vil de gjøre et comeback, i regi av Propaganda GEM, som skal være deres globale markedsføringsselskap.

Dette skjer, ifølge Varietys artikkel, etter at BMW har sett seg lei på at bilmerket stort sett er brukt av skurkene i en rekke filmer, mens konkurrenter som Audi og Mercedes-Benz har økt sin anseelse i luksusbilmarkedet etter at BMW ikke lenger aktivt jobbet med å få sine biler i de riktige rollene i de riktige filmene.

Tanken er at Propaganda GEM, som også representerer varemerker som Bang & Olufsen, Casio, Nokia og Panasonic mfl., skal hjelpe BMW til å forbedre «imaget» som gjengis i filmer og TV-serier, musikkvideoer, videospill og nye medier.

Propaganda GEM har måtte forlate Audi, som de har hjulpet til en forbedret profil, for å kunne overta arbeidet for BMW, skriver Variety.

BMW fikk altså mest oppmerksomhet da de lanserte sin nye roadster, Z3, i filmen GoldenEye i 1995. Dette var første gang Bond brukte BMW, selv om man også så ham bruke en klassisk Aston Martin.

BMW Z3 hadde en kort opptreden, og fikk aldri brukt finessene som Q Branch hadde gitt den. En mer fremtredende plass fikk BMW spesielt i den neste filmen, Tomorrow Never Dies (1997). Her ble en voldsomt omfattende garasjeanleggscene fremvist, hvor Bond kjørte bilen via fjernkontroll i baksetet. Bond kjørte også BMW i The World Is Not Enough (1999).
Slik kan det gå når man fjernstyrer en BMW. En klassisk scene fra Tomorrow Never Dies.


JB / 24.11.2009 Sist oppdatert: 26.11.09 kl. 18:42