Torsdag 28. mars 2024 kl. 10.30

Butler ikke interessert i Bond-rollen
Gerard Butler i en scene fra Gamer. Foto: ORO Film/Star Media Entertainment


Gerard Butler – kinoaktuell med både The Ugly Truth og Gamer og kjent fra bl.a. 300 – er ikke interessert i rollen som James Bond.

Det er ShortList, referert av nettsiden Digital Spy, som har fått den skotske skuespilleren i tale rundt temaet James Bond. Årsaken er selsvagt at Butler mer enn én gang har vært nevnt som en mulig, fremtidig James Bond. Men dette er ikke aktuelt, ifølge Butler selv.

Han skal nemlig da frykte å bli fastlåst i sine valg som skuespiller, skulle han velge å spille en slik ikonisk rolle.

– Jeg liker å gjøre en stor variasjon av filmer. Hvis jeg skulle ha spilt Bond, ville jeg ikke hatt anledning til det. Hvor sannsynlig er det at jeg ville ha blitt akseptert i slike varierte roller etter at jeg har spilt Bond? Hvis du gjør mange filmer som Bond blir du «synonym» med rollen. Jeg synes Daniel Craig er en flott Bond, og det er bra for ham, men selv vil jeg heller skape en rolle ut fra intet, sier Gerard Butler i intervjuet.

Han legger til at han føler seg velsignet for å ha hatt muligheten til å spille i 300, fordi han mener filmen vil bli en klassiker.

Butlers filmkarriere startet faktisk innenfor James Bond-filmserien. I Tomorrow Never Dies har han en liten birolle som «Leading Seaman» ombord på skipet HMS Devonshire.

På spørsmål om denne vesle rollen, forteller Butler at regissør Roger Spottiswoode fjernet den eneste replikken hans fordi han ikke forsto aksenten hans.

– Spottiswoode ga den til en skikkelig feminin type, sier Butler. Han var hyggelig nok, han, men han sa replikken som om det skulle være sladder. Jeg ble temmelig lei meg.

JB / 04.09.2009