Onsdag 19. januar 2022 kl. 3.35

Roger Moore misliker utviklingen
Roger Moore kunne spille tøff når rollen som 007 krevde det, men personlig avskyr han skytevåpen.


Frastøtt av all volden.

I forkant av den amerikanske kinopremieren på årets Bond-film Quantum of Solace fortalte Sir Roger Moore Sky News hva han synes om Bond-seriens utvikling.

Skuespilleren, som har rukket å bli 81 år gammel, spilte som kjent James Bond hele 007 ganger i perioden 1973-1985, og hadde som de fleste Bond-kjennere vet en egen oppfatning av hvordan karakteren skulle spilles. Ingen annen skuespiller tilførte så mye vittighet og slapstick til filmserien som nettopp Roger Moore.

- Jeg er veldig glad for å ha fått spille rollen, sa Moore, som i samme setning la til at han syns det er trist at filmserien har blitt så voldelig.

Sir Roger Moore understreker at den mørke kursen filmserien har pekt ut er en tidsriktig trend, noe som bekreftes av besøkstallene.

Personlig har Roger Moore aldri vært spesielt begeistret for vold generelt, og skytevåpen i særdeleshet, noe som forklares i hans selvbiografi My Word Is My Bond (den norske tittelen er Mitt navn er Moore). Her fremgår det nemlig at Moore i ungdommen ble skutt i beinet av en kamerat.

Moore har også uttalt at han ble kvalm av den volden han mente å se i den siste Bond-filmen han selv hadde hovedrollen i, A View To A Kill, fra 1985. (Det skal legges til at utsagnet kan være fargelagt av at Roger Moore på dette tidspunktet var 58 år gammel og mektig lei og sliten av serien med sine krevende opptak, JAMESBOND.no anm.)

Selv hadde ikke Roger Moore sett Quantum of Solace da han kom med uttalelsene, men han er overbevist om at filmen vil bli en suksess, og han har ingen problemer med å anerkjenne Daniel Craig som en ekte James Bond. Han har ved tidligere anledninger
Roger Moore og hans kone Kristina Tholstrup kommer begge til Norge i desember. Her fotografert under besøket på Pinewood Studio, England. FOTO: Alexander Hagen. © JAMESBOND.no
hyllet Craigs rolletolkning.

PS: Den eneste Bond-skuespilleren Roger Moore ikke vil uttale seg om filmene til, er Timothy Dalton. Moore hevder at han aldri har sett disse to filmene fra 1987 og 1989, av den enkle grunn at han ikke ville motta ubehagelige forespørsler om å vurdere sin etterfølger.

Vi minner også om at Roger Moore med fru Kristina Tholstrup ankommer Norge den 4. desember i forbindelse med markedsføring av selvbiografien sin. Da vil han i tillegg til å være gjest hos Aschehoug forlag gjøre en rekke intervjuer for norsk presse, og møte representanter for UNICEF, noe JAMESBOND.no fikk bekreftet av Moore personlig under et møte i London i oktober.Alexander Hagen / 14.11.2008