Søndag 16. juni 2024 kl. 5.0

JAMESBOND.no-redaktøren i Lydverket
JAMESBOND.NO-redaktør John Berge stiller i NRK P3s Lydverket tirsdag 23. september.


Tirsdag 23. september stiller John Berge i NRK P3s Lydverket. Det er tid for en ny runde Elsk eller Hat, og denne gangen skal panelet svare på hvorvidt de elsker eller hater James Bond-låter, en debatt som burde passe Bond-kjenner, musiker og hovedredaktør Berge utmerket.

Som mange kanskje har fått med seg, er ikke Berge en person som ubetinget elsker disse låtene kun i kraft av å være Bond-låter uten å stille videre krav til dem. Spesielt har de siste musikalske bidragene til serien blitt kritisert, og forumbrukere og våre øvrige lesere har ganske sikkert bemerket seg kritikken av låter som Madonnas Die Another Day, Chris Cornells Casino Royale og nå sist Another Way To Die med Jack White og Alicia Keys. Låtene omtales som skuffende og som musikalske lavmål i Bond-sammenheng.

John Berge og en samlet JAMESBOND.no-redaksjon mener at filmserien har alt å tjene på å se tilbake og la seg inspirere av de mer klassiske låtene fra 60- og 70-tallet. Pompøse og sterke låter, gjerne med kvinnelige sangere, utstråler det vi ønsker og ser etter i en Bond-låt, nemlig kvinnens hyllest til mannen generelt og James Bond i særdeleshet. Som et godt eksempel trekker vi frem Shirley Bassey, som hadde tre flotte bidrag til Bond-serien med Goldfinger, Diamonds Are Forever og Moonraker.

46 års filmhistorie har bydd på et mangfold filmatiske og musikalske opplevelser, og det er rom for mange meninger omkring saken. En paneldebatt er på høy tid, og det er med spenning vi ser frem til varierte innlegg.

Programmet starter tirsdag 23. september klokken 18:03, mens Bond-innslaget kan ventes omkring kl. 19:00.

Fra NRKs publikumssider:

Ny James Bond-film er på trappene, den nye James Bond-låten med Jack White og Alicia Keys, ”Another Way To Die” er akkurat sluppet løs. Enda en lidelse i 007s navn, eller bare fryd? Bli med i debatten!

For hver ny James Bond-film, kommer også en ny James Bond-låt. Våre ”egne” a-ha fikk i sin tid æren av å sørge for den med ”The Living Daylights”, Madonna, Gladys Knight, Duran Duran, Chris Cornell og Shirley Bassey er andre som har stått for den offisielle 007-låten.

I november har den nye Bond-filmen Quantum Of Solace premiere, og nylig ble det klart at The White Stripes’ og The Raconteurs’ Jack White sammen med R&B-damen Alicia Keys står for temalåten i form av ”Another Way To Die”. Dette er for øvrig den første duetten i Bond-låthistorien.

Føyer den seg inn i rekken av anabolpumpet popmusikk, eller er Bond-låtene kremen av musikk? Har de kun verdi som Bond-musikk, eller er dette gull uavhengig av 007?

FIKK DU IKKE MED DEG INNSLAGET?

Lytt her på NRKs nettsider, streamet innslag.

Det starter ca 19.05 (en time ut i sendingen). Velg sendingen for datoen 23.09.

Alexander Hagen / 22.09.2008 Sist oppdatert: 23.09.08 kl. 23:55