Fredag 29. mars 2024 kl. 0.54

Moore-biografien kommer i oktober
Duellen mellom Francisco Scaramanga (Christopher Lee) og James Bond (Roger Moore) blir nok helt sikkert også et tema i boken – i alle fall filmen!


Mitt navn er Moore er klar for norsk utgivelse i oktober.

Roger Moores offisielle biografi, My Name is Bond, utgis av Aschehoug i norsk utgave i oktober. (Nøyaktig utgivelsesdato er ennå ikke fastsatt). Aschehoug opplyser til JAMESBOND.no at boken er oversatt av Carsten Carlsen, vil ha en bildeseksjon og ha en veiledende pris på 369,– I samarbeid med forlaget vil JAMESBOND.no senere i høst avholde en konkurranse for James Bond-fansen, hvor man kan vinne eksemplarer av boken.

Slik presenterer forlaget biografien:

Dette er selvbiografien til ingen ringere enn Sir Roger Moore, kjent og kjær i Norge helt siden han spilte hovedrollen i fjernsynsserien Helgenen i 1960-årene.

Gullguttene, der Moore delte rampelyset med Tony Curtis, gjorde ham ikke mindre populær i et land som den gangen hadde bare én TV-kanal.

Aller best huskes han nok i rollen som James Bond, som han udødeliggjorde i ikke mindre enn sju filmer i årene 1973–1985.

Roger Moore ble født i London i 1927 som sønn av en politimann. Han deltok i sin første film allerede i 1945. Siden har det gått slag i slag på scene, skjerm og lerret. Som skuespiller er Moore kjent for sin elegante og vittige stil, noe han i høy grad lever opp til i denne selvbiografien,
som han selv har ført i pennen.

Åpenhjertig og med glimt i øyet forteller han levende om alt det film- og fjernsynspublikummet aldri fikk se – små og store episoder bak kulisser og kamera, forholdet til motspillerne, deriblant noen av de største stjernene på West End- og Hollywood-himmelen, et til dels turbulent privatliv og et iherdig engasjement for verdens vanskeligstilte, særlig gjennom aktivt arbeid for UNICEF.

PS! Nylig ble Sean Connerys bok, Being A Scot, utgitt i England (25. august). (Vi kjenner ikke til noen norsk utgivelse av denne ennå). Dette er ingen komplett biografi, men en samling av godkjente tekster av Sir Sean Connery, som ikke ønsket at alle aspekt av hans liv skulle omskrives i en offisiell biografi, og dermed sa nei til å lansere boken som nettopp det.. Nå kalles den en «intensely personal account». Boken inneholder hundrevis av tidligere upubliserte bilder og illustrasjoner.

I alle tilfelle er begge bøkene en begivenhet. Endelig får fans av begge skuespillerne, og James Bond-fans i sær, sjansen til å høre med deres egne ord hvordan de opplevde filmserien og sirkuset det medførte.

Muligheten til å få vite tidligere ukjente historier og detaljer fra innspillingene vil nok også friste mange lesere.

JB / 29.08.2008