Torsdag 18. april 2024 kl. 12.9

Broccoli og Faulks snakker film
Bond-produsent Barbara Broccoli mener Devil May Care ikke passer som moderne Bond-film...


«Den ville virkelig ikke ha passet med filmene Eon har laget i det siste.»

Tidligere denne uken ble det meldt at Eon Productions har takket nei til filmrettighetene til Sebastian Faulks’ eneste Bond-roman Devil May Care.

Det rapporteres at produksjonsselskapet fattet sin beslutning på bakgrunn av tidsepoken romanen er satt til. Devil May Care er som kjent en roman der forfatteren har valgt å portrettere 007 i en tidlig fase av agentkarrieren, tydelig inspirert av originalforfatter Ian Flemings første Bond-romaner.

Det er også en kjent sak at Eon Productions hittil ikke har tatt til seg en eneste én av over 20 romaner skrevet av andre enn Fleming, men konsekvent valgt kun å arbeide med Flemings (og sitt eget) materiale.

«Vi elsker boken, men i og med at handlingen foregår på 1960-tallet, har vi ikke overveid å filme den i nær fremtid» fortalte 007-produsentene
...mens forfatteren selv, Sebastian Faulks, mener det kan fikses med enkle grep.
Barbara Broccoli og Michael G. Wilson til Variety.

Avisen The Independent siterer de involverte partene ytterligere:

«Devil May Care er en bok som er satt til 1960-årene, og den ville virkelig ikke ha passet med filmene Eon har laget i det siste» uttalte Broccoli til den britiske avisen.

En talsperson for Eon la til at en filmatisering av Faulks’ bok «ikke var noe å diskutere».

Forfatteren selv kom med et viktig poeng: «Jeg skulle tro at hvis man klarte å flytte Casino Royale fra 1950-årene frem til i dag, så burde man også klare å flytte Devil May Care fra 1960-årene.»

«Men Eon vet hva de gjør» la han til.

Sebastian Faulks fortalte også til avisen at hvis Eon skiftet mening, vil han selv støtte ideen om en filmatisering av suksessromanen.

Alexander Hagen / 25.08.2008