Tirsdag 16. april 2024 kl. 10.35

Bond intet savn for Brosnan
James Bond (Pierce Brosnan) og Natalya Fyodorovna Semyonova (Izabella Scorupco) i en scene fra GoldenEye.


Pierce Brosnan er glad hans tid som James Bond forlengst er over.

I et intervju med Wenn.com, gjengitt av imdb.com, sier Mamma Mia!-aktuelle Pierce Brosnan at han er glad han er ferdig med agent 007.

Å spille superagenten er som å «inngå en pakt med jevelen», sier Brosnan nå. Han spilte som kjent i fire James Bond-filmer, fra GoldenEye (1995) til 40-års jubileumsfilmen Die Another Day i 2002.

Overfor nettstedet medgir Brosnan at det å spille James Bond er en krevende affære, ettersom franchise-filmserien hadde strenge regler rundt hvordan man kunne oppføre seg osv.

– Du blir en slags ambassdør for et lite land. Bond er en industri, sier han nå.

– Du vet at denne pakten [med djevelen] vil følge deg. Men du håper bare du kommer deg ut av det. Jeg har ikke noen bitre følelser, men jeg ble utslitt av det.

I et annet aktuelt intervju, med den engelske avisen The Mirror, sier Brosnan at hans favoritt-Bond er og blir Sean Connery: – For meg er det bare en Bond og det er Sean, selv om Daniel Craig er fantastisk. Jeg er veldig spent på den nye filmen for å se hvor serien går videre. Jeg har ikke snakket med Daniel på en stund, men jeg skal snart møte ham, vi skal gå ut og ta en øl, sier Brosnan til avisen.

Også i dette intervjuet er Brosnan inne på hvordan Bond-rollen følger en skuespiller resten av karrieren.

– Når du tar rollen, så er den så ikonisk at du vet straks du sier «ja», sp er du en Bond for alltid. Du får et stempel, du er et nummer. Men jeg er ikke et nummer, jeg er en fri mann. Etter at det er slutt, må du finne ut hvordan du skal fortsette karrieren. Jeg så Sean Connery gå gjennom dette, sier Pierce Brosnan til The Mirror.

PS! Etter at han ble ferdig som James Bond, har Pierce Brosnan spilt i hele 13 filmer, ifølge imdb.com. Av disse er syv lansert på kino, mens seks lanseres i 2009. En av de det knytter seg størst forventninger til er The Thomas Crown Affair 2 (2009). Hans største suksesser til nå har vært Mamma Mia! (2008), Seraphim Falls (2006), The Matador (2005) og After the Sunset (2004).

Les filmindeks-siden vår om Pierce Brosnan her.

Fra denne siden vil du også se linkene til Brosnans fire Bond-filmer! :)



JB / 21.07.2008 Sist oppdatert: 22.07.08 kl. 23:34